Γλυκό στιγμής με σαβαγιάρ


Επειδή οι ξαφνικές υπογλυκαιμίες δεν σταματούν ποτέ, ιδού μία λύση ακόμα που θα ξεγελάσει το...ζάχαρο!!!




Υλικά:
μπισκότα σαβαγιάρ ή σφολιατίνια
μαρμελάδα όποιας γεύσης θέλουμε 
μερέντα για την επικάλυψη
τρούφα ή ζαχαρωτά για στόλισμα

Εκτέλεση:
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά κάθε σαβαγιάρ/σφολιατίνι σε δύο ίσα μέρη.
  • Αλείφουμε με μαρμελάδα τα μισά από αυτά και τα κολλάμε σε σαντουιτσάκια με τα υπόλοιπα μισά.
  • Απαλά με ένα κουταλάκι ή μαχαιράκι καλύπτουμε τη μία άκρη κάθε σάντουιτς με την μερέντα (σ' αυτό το σημείο όποιος δεν κρατιέται βουτάει απ'ευθείας μέσα στο βάζο της μερέντας...!!!)
  • Πασπαλίζουμε με τρούφα ή ζαχαρωτά!!!
Τέλεια ιδέα για τον καφέ ή για παιδικό πάρτι!

Tip! Τα πτι-φουράκια αυτά είναι ιδανικά για άμεση κατανάλωση...κι αυτό όχι γιατί χαλάνε (άλλωστε τη μερέντα την διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον τους χειμερινούς μήνες) αλλά γιατί δεν σταθεροποιείται σαν το κλασικό γλάσσο. Εάν πάλι θέλουμε, όσα απομείνουν (που δε νομίζω!) τα φυλάμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε πλατύ ταπεράκι που κλείνει αεροστεγώς για να μη μας πανιάσουν.
Extra tip! Aντί για μαρμελάδα μπορούμε να γεμίζουμε πάλι με μερέντα...απλώς επειδή τα σαβαγιάρ και τα σφολιατίνια είναι ήδη πολύ γλυκά η αίσθηση του φρούτου δίνει μια ισορροπία...και βέβαια μας κάνει να πιστεύουμε ότι όντως είναι "πτι-φουρ"...αλλά τι λέω τώρα.... δε θέλει πολύ φιλοσοφία...! Στις ξαφνινές λιγούρες δεν θέλει κόπο....μόνο τρόπο!!!

Kαλή σας απόλαυση!!!


Σας φιλώ γλυκά :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις