Λεμονογιαουρτόπιτα υγρή σε φόρμα


Αφράτη, μυριστική, απίστευτα γευστική....ό,τι πρέπει για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ μας ή γιατί όχι και για επιδόρπιο παρέα με λίγο παγωτό... Αυτό το γλυκό θυμίζει τόσο κέικ όσο και σιροπιαστή πίτα! Είναι πανεύκολο και δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μίξερ για να σας πετύχει...



Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση λεμόνι
1 1/2 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) σπορέλαιο
1 κεσεδάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1  κεσεδάκι ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά 
1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
ξύσμα λεμονιού
1 κουτ.σ. σιρόπι από γλυκό κουτ.λεμόνι
500 γρ. περίπου αλεύρι μπλε κοσκινισμένο
Για το κρύο σιρόπι:
2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
3 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τα γιαούρτια και με αυγοδάρτη τα ταρράζουμε λίγο μόνα τους να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την πορτοκαλάδα, τη ζάχαρη, το σιρόπι κι ένα ένα τα αυγά να ενσωματωθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Συνεχίζουμε διαδοχικά με το μπέικιν, το ξύσμα και τέλος σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας καλά στο κέντρο και στα πλαΪνά του μείγματος μέχρι να αποκτήσουμε υφή που να μιάζει με την κλασική των κέικ.
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα μεσαίας διαμέτρου, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για σχεδόν 50' λεπτά με 1 ώρα ελέγχοντας  στα 40' πρώτα λεπτά το εσωτερικό του γλυκού με ένα μαχαιράκι.
  • Αφού παρέλθει ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  • Ανακατεύουμε καλά την άχνη μαζί με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε στην επιφάνεια του γλυκού ίσα ίσα να ποτίσει.
  • Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με ζαχαρωτά ή ακόμα και με γλυκό κουταλιού λεμόνι.


Καλή σας επιτυχία!!!


Σχόλια

  1. μμμμ!!πολύ καλό φαίνεται!! έχω μια απορία.Το σιρόπι που ρίχνεις δεν είναι γλάσο?Εκτός κι αν λιώνει από το ζεστό γλυκό και απορροφάται!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Γεια σας!!! ΣΙΡΟΠΙ ηθελα να γραψω αλλα ο αυτοματος διορθωτης μου ειχε αλλη αποψη χαχαχαχα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις