Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τοστ χωρίς τοστιέρα και ρολό ψωμιού τοστ με μερέντα



Ναι υπάρχουν κι αυτά!!! Και είναι φοβερά γευστικά και πανεύκολα στην παρασκευή τους!!!
Ιδανική λύση όταν δεν έχετε τοστιέρα για να φτιάξετε ένα τοστ ή βαριέστε να τηγανίσετε κρέπες ή ψητά φουρνιστά γλυκά!

Και οι 2 συνταγούλες είναι ιδανικές για πρωινό, σνακ ή για όποια στιγμή της μέρας θέλετε!!!
Τα παιδάκια (μικρά-μεγάλα) θα ενθουσιαστούν!!!!
 
Για το τοστ χωρίς τοστιέρα θα χρειαστούμε:
  • ψωμί τοστ
  • τυρί τοστ γκούντα ή άλλο της αρεσκείας σας
  • γαλοπούλα ή πάριζα σε φέτες ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας
  • μαργαρίνη
  • ψηστιέρα αντικολλητική με ριγέ επιφάνεια (το σκεύος για ψήσιμο κρεατικών/ψαριών που μοιάζει με τηγάνι)

Ας το φτιάξουμε:
  • Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια κατά το γνωστό τρόπο και αλείφουμε από της 2 εξωτερικές πλευρές τους λίγη μαργαρίνη.
  • Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα στο μάτι και ακουμπάμε τα σαντουιτσάκια μας.
  • Πιέζουμε ελαφρά με μια πλατιά κουτάλα ώστε να ψηθεί η κάτω τους επιφάνεια για 1-2λεπτάκια και με προσοχή τα γυρίζουμε και από την άλλη τους πλευρά για ακόμη 2 λεπτά να ψηθούν.
  • Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε ζεστά!!!



Για τα ρολά μερέντας με ψωμί τοστ θα χρειαστούμε:
  • Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • μερέντα ή άλλη πραλίνα φουντουκιού
  • μαργαρίνη
  • κακάο σε σκόνη

Ας το φτιάξουμε:
  • Στρώνουμε σε μια ίσια επιφάνεια ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.Ανοίγουμε μία μία με το χέρι μας ή με πλάστη τις φέτες του ψωμιού (πρέπει να είναι σε ζυγό αριθμό) και τις τοποθετούμε σε 2 σειρές, ακουμπώντας τις πλευρές τους τη μία πάνω στην άλλη και όχι τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ψωμιού με μαργαρίνη σε μια λεπτή στρώση επιμένοντας στα σημεία των ενώσεων.
  • Συνεχίζουμε με μια ενισχυμένη στρώση μερέντας ή πραλίνας απλώνοντάς την ομοιόμορφα και σε ίδιο πάχος.
  • Τυλίγουμε με τα χέρια μας προσεκτικά σιγά σιγά τα ψωμάκια σε ρολό κι έπειτα το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο προσεκτικά.
  • Κλείνουμε τα πλαΪνά του αλουμινόχαρτου και φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε ή ιδανικότερα απ'το προηγούμενο βράδυ.
  • Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, πασπαλίζουμε με το κακάο και απολαμβάνουμε.
  • Εάν δεν θέλουμε να σερβίρουμε όλο το ρολάκι ξανατυλίγουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες!!!!
Καλή σας απόλαυση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας