Ζαργάνες γεμιστές


Γεια σας φίλοι μου!!!!
Σήμερα σας έχω μια συνταγή για νοστιμότατο ψαράκι...."ζαργάνες γεμιστές" στο φούρνο.... Εκτελεστής του παρόντος εδέσματος ήταν ο γαμπρός μου, μέγας "θαλασσοψαρολόγος".... ! 'Eκαστος στο είδος του άλλωστε...!!!






Υλικά:
1 κιλό ζαργάνες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού ( και επιπλέον για το σερβίρισμα)
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ.σ. γαλέτα 
6-7 κλαράκια μαΪντανός φρέσκος
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
  • Αφού πλύνουμε καλά τα ψάρια ξεκινάμε το φιλετάρισμά τους: Με ένα ειδικό μαχαίρι σχίζουμε κατά μήκος την κοιλιά από πάνω κοντά στο κεφάλι μέχρι κάτω κοντά στην ουρά και αφαιρούμε προσεχτικά την ραχοκοκαλιά τους. Κρατάμε τα κεφάλια και τις ουρίτσες τους κι έπειτα ξεπλένουμε.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι μαζί με το σκόρδο, το μαΪντανό, τη γαλέτα, το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο (η ποσότητα ορίζεται ανάλογα με τα γούστα) μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα σαν κρέμα.
  • Περνάμε με λάδι ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και τοποθετούμε ανοιχτά τα μισά ψαράκια το ένα δίπλα στο άλλο κάνοντας μία στρώση.
  • Γεμίζουμε το εσωτερικό των ψαριών με το μείγμα (ακόμη και στα κενά που προκύπτουν μέσα στο ταψί) κι από πάνω στρώνουμε σαν σαντουιτσάκια τις υπόλοιπες μισές ζαργάνες.
  • Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι την επιφάνειά τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' λεπτά ή μέχρι να κάνουν κρούστα τα ψαράκια και τα ενδιάμεσα του ταψιού.
  • Σερβίρουμε  περιχύνοντας τον φρέσκο χυμό λεμονιού που κρατήσαμε!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις