Τιραμισού με ανθότυρο (light edition)


Για εσάς που αγαπάτε το κλασικό τιραμισού αλλά δεν θέλετε να φορτώσετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες, τότε η συγκεκριμένη εκδοχή για τιραμισού θα σας αποζημιώσει!!!



Υλικά:
1 μεγάλο κομμάτι ανθότυρο (περίπου 400 γρ.) καλά στραγγισμένο
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
1 κάψουλα βανίλια
3 κουτ.σ. ζάχαρη άχνη
1 γεμάτη κουτ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
1 μεγάλο πακέτο σαβαγιάρ
1/2 κούπα γάλα για το μούλιασμα των σαβαγιάρ
1 κουτ.γλ. καφές στιγιαίος σε σκόνη
1 κουτ.γλ. λικέρ καφέ (προαιρετικά)
κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη αφρατεύουμε με το μίξερ το ανθότυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τις κρέμες γάλακτος μέχρι να αποκτήσουμε μια κρέμα σχεδόν πηκτή  (αν παρασφίξει το μείγμα τότε προσθέτουμε και 1/2 κούπα φρέσκο γάλα. Η κρέμα που προκύπτει δεν έχει εντελώς λεία υφή λόγω του ανθότυρου). Συνεχίζουμε με την άχνη, τη βανίλια και τον καφέ.
  2. Διαλύουμε στο γάλα τον καφέ και ανακατεύουμε και το λικέρ.
  3. Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ μέσα στο διάλυμα μέχρι τα μισά τους και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε πυρέξ ή ταψί μεσαίας διάστασης.
  4. Απλώνουμε τη μισή κρέμα με μια σπάτουλα και στρώνουμε και την υπόλοιπη δόση σαβαγιάρ.
  5. Τελειώνουμε στρώνοντας την υπόλοιπη κρέμα και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι στην επιφάνειά της.
  6. Πασπαλίζουμε με το κακάο και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το γλυκό.


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!





Σχόλια

  1. Η τιραμισού είναι το αγαπημένο μου γλυκάκι και με τη light εκδοχή σου θα τρώω ασταμάτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είμαι πολύ όμορφη, δεν σας στέλνω φωτογραφία μου για να μην σας κομπλάρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα και να παραμεινετε ομορφη! Μια βρισκεστε ομως εδω, ριξτε μια ματια και στο διαγωνισμο μας!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις