Μπισκοτένια πάστα φλώρα κεράσι

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!

Bρίσκομαι σε φάση τύπου "εργασία και χαρά" γι'αυτό και μεσολαβούν μεγάλα κενά μεταξύ των δημοσιεύσεών μου...
Παρ' όλα αυτά σε στιγμές όπως και τώρα, που...ο ύπνος δε με παίρνει γιατί να μη νυστάξω...δημιουργικά? Αν και περασμένη η ώρα (έχουν περάσει 12 τη νύχτα) σας έχω μια συνταγή που μου προέκυψε πρόσφατα προσπαθώντας να "πειράξω" για άλλη μια φορά τη βασική συνταγή της παστα-φλώρας.
Αυτή τη φορά ήθελα να είναι τραγανή, τριφτή και κερασένια... να μιάζει λίγο με βάση τάρτας η βάση της και να μπορεί να φαγωθεί άνετα και ως επιδόρπιο.

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε όλους -πήρα και στη δουλειά και γλύκανα τις συναδέλφους μου- και σας τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα!!!

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί:
300 γρ. μινερβίνη με βούτυρο γάλακτος
1/2 νεροπότηρο χυμός πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελλάκι άρωμα βανίλια με ζάχαρη και λεμόνι
400-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες μαρμελάδα κεράσι
λίγη κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ τη μινερβίνη να αφρατέψει κι έπειτα προσθέτουμε και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να μοιάζουν με κρέμα. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας ελαφρά.
  3. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και μόλις αρχίσει να σφίγγει το μείγμα συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Συμπληρώνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί ώστε να προκύψει μια μαλακή ζύμη.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί μας και στρώνουμε με τα χέρια τη ζύμη ισόπαχα χωρίς να ξεχάσουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα(η σύστασή της δεν μιάζει με την κλασσική γι' αυτό και δεν μπορεί να ανοιχτεί με πλάστη και να μεταφερθεί εύκολα, για το λόγο αυτό την ανοίγουμε απευθείας μέσα στο ταψί). Κρατάμε λίγη ζύμη για να φτιάξουμε κορδόνια.
  5. Αφρατεύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα και την απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης. Φτιάχνουμε τα γνωστά κορδονάκια οριζόντια και κάθετα.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς των αντιστάσεων για 20' λεπτά κι έπειτα στους 170' βαθμούς στον αέρα για 10' λεπτά ακόμα ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΜΕ.

Περιμένω εντυπώσεις!!!
Καλό σας βράδυ!!!
 

Σχόλια

  1. Γλυκο Μαριφανακι καλημερα!!! Εδω ειμαι και σε 'παρακολουθω'..μη νομιζεις οτι σε ξεχασα...
    Την παστα φλωρα σου την εφτιαξα μια φορα με μαρμελαδα πορτοκαλι κ τη 2η με φραουλα..πολυ ωραια!!!!
    Σε φιλω πολυ! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ευακι μου!!!! Ειχα καιρο να ανεβασω συνταγη λογω πιεσης ωραριου στη δουλεια!!! Σε φιλω γλυκα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις