Γαριδομακαρονάδα με ούζο


Μια εύκολη εκδοχή για γρήγορη γαριδομακαρονάδα....!




Υλικά:
1 κιλό γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από τις ουρές τους
150 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. πελτές ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σφηνάκια ούζο
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
σκληρό τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και προσθέτουμε τις γαρίδες  να τσιγαριστούν κι αυτές για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς τες με ξύλινη κουτάλα.
  2. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και το ντοματοχυμό ανακατεύοντάς τα απαλά.
  4. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ίσα ίσα να καλύπτονται οι γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας πού και πού απαλά για να μη λιώσουν οι γαρίδες.
  5. Μόλις η σάλτσα αρχίζει και δένει προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  6. Στο μεταξύ βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν ώσπου να γίνουν al dente.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε αλάδωτα.
  7. Μόλις η σάλτσα μας δέσει και μείνει με λίγα από τα υγρά της προσθέτουμε μέσα στο σκεύος της τα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά να πάει παντού η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τυρί (εάν μας αρέσει).

Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις