Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Οι κουραμπιέδες μας για φέτος

Καλησπέρα σας καλοί μου φίλοι!!!
Έφτιαξα και για φέτος τους κουραμπιέδες μας οι οποίοι θα έλεγα ότι βγήκαν πιο πετυχημένοι από κάθε άλλη χρονιά!!!!


Υλικά για περίπου 3 κιλά (σχεδόν 65-70 κομμάτια)
300 γρ.βούτυρο αγελαδινό φρέσκο (εκτός ψυγείου τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη χρήση)
250 γρ. μαργαρίνη  soft με έξτρα βούτυρο 25%
300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
1 1/2 νεροπότηρο άχνη ζάχαρη
1 κρόκος ενός μεγάλου αυγού
1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κάψουλες βανίλια
2 σφηνάκια κονιάκ
1 κιλό αλεύρι μπλε
ανθόνερο
1 πακέτο άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με 2 κάψουλες
βανίλια για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι αδειάζουμε τα αμύγδαλα μαζί με 1/2 κουτ.σ. βούτυρο να σωταριστούν καλά ανακατεύοντάς τα τακτικά.
  2. Με το μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο κι έπειτα ρίχνουμε την άχνη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τον κρόκο, τις βανίλιες, το κονιάκ, το μπέικιν να ενσωματωθούν.
  4. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή κι εύπλαστη.
  5. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας ζυμώνοντάς τα να πάνε παντού.
  6. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τα ταψιά και τις λαμαρίνες μας, πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε διάφορα σχήματα ίδιου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φύρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να χρυσαφίσουν και να σκάσουν από πάνω (ένδειξη ότι οι κουραμπιέδες μας έχουν πετύχει!).
  7. Βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι ανθόνερο και "περνάμε" τους κουραμπιέδες μας με ένα πινελάκι.
  8. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη που την έχουμε ανακατέψει με τις βανίλιες.
  9. Αφού κρυώσουν καλά τους πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη με βανίλια για πιο "πληθωρική" εμφάνιση!!!!

Καλοί σας επιτυχία και καλές γιορτές σε όλους!!!!

2 σχόλια:

  1. Χρονια Πολλα και Καλα καλο μου Μαριφανακι!! Να εισαι παντα χαρουμενη! Ο,τι καλυτερο για εσενα και την οικογενεια σου! Συγχαρητηρια πολλα για τους κουραμπιεδες σου και τα σοκολατακια βραχακια! Τα σοκολατακια πολυ συντομα θα τα φτιαξω..χεχεχε..
    Πολλα φιλακια!! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλό μου Ευούλι!!!!!! Έρχεται και η συνταγή για βασιλόπιτα!!!! Καλή χρονιά με υγεία προπάντων. για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους!!!! Πολλά φιλιά <3

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας