Κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!


Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά το ίδιο και η διάθεση για αχνιστές κούπες με καφέ ή τσάι αφήνοντας πίσω τις γρανίτες και τα παγωμένα ροφήματα. Ξεκινάει λοιπόν και πάλι η αναζήτηση για το "τέλειο" κέικ... όχι ότι όσα έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα...πάνε του κακού! Είναι όμως αυτή η ανάγκη να ανακαλύπτουμε νέες μεθόδους μαγειρέματος κάθε φορά, νέες υφές, νέες γεύσεις! Και μέσα σ' αυτό το κλίμα πολλές φορές όλο και κάποιο υλικό μας λείπει, όλο και κάτι μας πάει κόντρα...
Ένα τέτοιο "σκηνικό" παρουσιάστηκε μπροστά μου και προχθές, που έχοντας τη λαχτάρα να ψήσω το πρώτο μας κεκάκι γι' αυτόν τον χειμώνα...μου τέλειωσε το βασικότερο: η ζάχαρη....Κι έτσι παρουσιάστηκε μπροστά μου ένα ωραιότατο τενεκάκι ζαχαρούχου γάλακτος που αντικατέστησε την απλή ζάχαρη....Το αποτέλεσμα? Ένα φανταστικό "κρουστό" κέικ με ...άπαιχτη πυκνή υφή και ισορροπημένη γλύκα χωρίς κόπο και σε λίγο χρόνο!!!
Μήπως θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς???




Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη
4 βανιλίτσες
4 αυγά
3 γεμάτες κουταλιές κακάο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώσει)


Εκτέλεση:

  1. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
  2. Βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το χέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τη μαργαρίνη χτυπώντας στη μέτρια ταχύτητα προκειμένου να ενωθούν τα 2 μείγματα.
  3. Προσθέτουμε μία μία της βανίλιες, το γάλα και σιγά σιγά μερικες κουταλιές αλεύρι. Σ' αυτό το σημείο, παίρνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και την ανακατεύουμε καλά με το κακάο. Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ σφιχτό τότε το αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα μέχρι να πάρει τη σωστή πυκνότητα. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κι άλλο αλεύρι μέσα στο μείγμα βανίλιας (όσο σηκώσει) ώστε να πάρει κι αυτό την κλασική υφή και πυκνότητα των κέικ.
  5. Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας και ρίχνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τα 2 μείγματα. Στο τέλος, δημιουργούμε "νερά" στο εσωτερικό με ένα πιρούνι.
  6. Ψήνουμε το κέικ μας στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων και με προθέρμανση για 50 λεπτά με 1' ώρα. μετά τα 3/4 ελέγχουμε το εσωτερικό του κέικ τσιμπώντας το κέντρο του με ένα μαχαιράκι.
  7. Εφ' όσον ψηθεί το κέικ, βγάζουμε από το φούρνου και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά! Σερβίρουμε σε χορταστικές φέτες!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

  1. Το έφτιαξα και ήταν ειλικρινά το πιο αφράτο κέικ που έχουμε δοκιμάσει. Είναι πλέον το αγαπημένο μας. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό κι αυτό το κάνει ιδανικό για τον εγγονό μου αλλά και όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη ζάχαρη. Ευχαριστώ για την συνταγή.
    Μίκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά χαίρομαι πολύ που σας αρέσει η συνταγή μου! Καλοφάγωτο!!! Σας φιλώ :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις