Τα παπουτσάκια του μπαμπά

Γεια σας καλοί μου φίλοι!
Τα παπουτσάκια είναι ένα απ' τα αγαπημένα μου φαγητά, τα φτιάχνω συχνά και τα τρώμε και τη δεύτερη μέρα ευχάριστα.
Αυτή τη φορά όμως την ετοιμασία τους την ανέλαβε ο...πατέρας και απ' ό,τι φαντάζεστε έκανε τις δικές του αλχημείες. Μπορεί να μην ακολούθησε την κλασική διαδικασία μαγειρέματος με τα γνωστά υλικά, σίγουρα όμως βγήκαν μούρλια!


Υλικά:
5 μελιτζάνες φλάσκες 
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροφέλες
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
8 φέτες μπέικον καπνιστό
1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτά φετάκια
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτά μισοφέγγαρα
1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
8 φέτες τυρί γκούντα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
Για τη γαρνιτούρα:
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 καρότα κομμένα χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε στη μέση. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180' βαθμούς για 15' λεπτά απ' τη μία τους μεριά και άλλα 10' απ΄την άλλη τους. Έπειτα τις βγάζουμε και με ένα πιρούνι "γδέρνουμε" το εσωτερικό τους προκειμένου να κάνουν λακουβίτσα.
  2. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε τα ντοματάκια κονκασέ μαζί με τα μανιτάρια, 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο (η δοσολογία εξαρτάται απ' το γούστο μας) και τα αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις μέσα στα υγρά τους και σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να δέσουν.
  3. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση που ετοιμάσαμε (έπειτα γεμίζουμε το κατσαρολάκι με λίγο νερό και το κρατάμε), στρώνουμε από μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, συνεχίζουμε με 2 φετούλες ντομάτας.
  4. Σκορπάμε στο πλάι τις πατάτες και τα καρότα και τα ραντίζουμε με το νερό τις κατσαρόλας που κρατήσαμε. 
  5. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να καραμελώσουν τα καρότα και οι πατάτες. 
  6. Προς το τέλος βγάζουμε το ταψί και στρώνουμε πάνω από κάθε μελιτζάνα μία φέτα τυριού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5' λεπτά ακόμη ίσα ίσα να λιώσει το τυρί.
  7. Μόλις ετοιμαστούν, βγάζουμε απ' το φούρνο ελαφρώς να πέσει η θερμοκρασία τους να μη ζεματάνε και σερβίρουμε!


Καλή σας όρεξη!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις