Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τριβελάκι με κοτόπουλο και σάλτσα κουρκουμά


Ας καλησπερίσω τους καλούς μου αναγνώστες!!!
Τι σας έχω σήμερα? Μα μια πολύ γευστική πρόταση για ζυμαρικά με λευκή σάλτσα και κοτόπουλο, λατρεμένος συνδυασμός από μεγάλους και μικρούς! Αυτή η συνταγή μπορεί να προκύψει από την μετατροπή "χθεσινού" μαγειρεμένου φουρνιστού κοτόπουλου, γιατί όπως έχουμε πει...τίποτα δεν πάει χαμένο!


Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκιές (ή έτοιμο ψημένο και "ξεψαχνισμένο" κοτόπουλου)
300 ml κρέμα γάλακτος
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτ.γλ. κουρκουμάς σε σκόνη
1 κουτ.σ. μουστάρδα
2 κουτ.σ. μαργαρίνη
αλάτι-πιπέρι
1 πακέτο ζυμαρικά "τριβελάκι" (βίδες)
1 κύβος νοστιμιάς κότας

Εκτέλεση:
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να λιώσει η μαργαρίνη και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με τις πιπεριές.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πιπεριά και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο στην ποσότητα που μας αρέσει.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τον κύβο νοστιμιάς.
  4. Σουρώνουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα και τριμμένο σκληρό τυρί ή κεφαλοτύρι!
Καλή σας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας