Βανιλοσοκολατόπιτα

Καλησπέρα σας καλοί μου φίλοι!!!

Αυτές τις μέρες γυρόφερνα στενά την ιδέα να φτιάξω μια σοκολατόπιτα που είχα καιρό! Η μεγάλη της όμως περιεκτικότητα σε σοκολάτα θεώρησα ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο μάλλον υπερβολικό θα ήταν για εμάς τα ευαίσθητα στομαχάκια... Οπότε σκαρφίστικα μια παραλλαγή της κλασικής σοκολατόπιτας προσπαθώντας να παντρέψω τη βασική συνταγή με αυτή ενός κέικ βανίλιας πιο ενισχυμένου όμως σε γεύση ώστε να μην "καλύπτεται" απ' τα δυνατά αρώματα της σοκολάτας αλλά να τα συμπληρώνει εξισορροπώντας τα!
Απ' όσο θα δείτε παρακάτω χρησιμοποίησα σκόνη αραβοσίτου με γεύση βανίλια το οποίο εκτός από έξτρα άρωμα έδωσε και πιο ωραία υφή  αποφεύγοντας έτσι τη χρήση σιροπιού καθώς συγκράτησε μια μικρή υγρασία πάρα πολύ ευχάριστη στον ουρανίσκο !

Αυτή η αυτοσχέδια συνταγή μου πέτυχε και σας την προτείνω! Ιδανικά συνδυάστε το με μια μπαλίτσα παγωτό κρέμα το οποίο θα απογειώσει το αποτέλεσμα! Επιπλέον τρώγεται ευχάριστα και ως κέικ μαζί με τον καφέ!!!


Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη εκτός ψυγείου
1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική + 2κουτ.σ. ζάχαρη ξεχωριστά
4 αυγά
2 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
500γρ. φαρίνα κόκκινη
2 κάψουλες άρωμα βανίλια
150 γρ. κουβερτούρα μαύρη λιωμένη
1 κουτ.σ. κακάο άγλυκο σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο να γίνει κρέμα κι έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη να χτυπηθούν μαζί.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και τη σκόνη αραβοσίτου.
  3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτουμε τις βανίλιες και τη μισή ποσότητα φαρίνας και στο άλλο ανακατεύουμε καλά τη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το κακάο, τις 2 κουτ.σ. ζάχαρης και την υπόλοιπη φαρίνα
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε εναλλάξ  με το κουτάλι και κυκλικά μία με το λευκό μείγμα και μία με το σοκολατένιο.
  5. Κουνάμε το ταψί να κυλήσουν ισομερώς τα μείγματα και με μια οδοντογλυφίδα τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30 λεπτά ή ελέγχοντας το εσωτερικό του  στο κέντρο του γλυκό με ένα μαχαίρι.
  7. Aφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και καλύπτουμε αεροστεγώς!


Καλή σας απόλαυση!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις