Δροσερή παντζαροσαλάτα


Η δική μου εκδοχή για σαλάτα παντζαριών ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το ψητό μας φιλέτο κοτόπουλο ή το μπιφτεκάκι μας!!!



Υλικά:
1 κιλό παντζάρια καλά πλυμένα
2 κεσεδάκια γιαούρτι σακούλας
5 κουτ.σ. μαγιονέζα (επέλεξα light)
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. ξύδι 
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα παντζάρια μας σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με πιρούνι. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε επιμελώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  2. Έπειτα τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια ή τα περνάμε απ' την χονδρή πλευρά του τρίφτη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα, το αλάτι και το λαδόξυδο.
  4. Σε ξεχωριστό δοχείο βάζουμε εναλλάξ ποσότητες παντζαριού και μείγματος ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Σφραγίζουμε αεροστεγώς το δοχείο ή καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η σαλάτα μας. 
  6. Διατηρείται έως και 4 μέρες στη συντήρηση μέχρι να καταναλωθεί!

Tip! Η σαλάτα αυτή "δένει" άψογα με καρυδόψιχα ή σπόρους κουκουναριού ως γαρνιτούρα!

Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις