Δροσερή παντζαροσαλάτα
Η δική μου εκδοχή για σαλάτα παντζαριών ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το ψητό μας φιλέτο κοτόπουλο ή το μπιφτεκάκι μας!!!
Υλικά:
1 κιλό παντζάρια καλά πλυμένα
2 κεσεδάκια γιαούρτι σακούλας
5 κουτ.σ. μαγιονέζα (επέλεξα light)
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. ξύδι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα παντζάρια μας σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με πιρούνι. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε επιμελώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Έπειτα τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια ή τα περνάμε απ' την χονδρή πλευρά του τρίφτη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα, το αλάτι και το λαδόξυδο.
- Σε ξεχωριστό δοχείο βάζουμε εναλλάξ ποσότητες παντζαριού και μείγματος ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Σφραγίζουμε αεροστεγώς το δοχείο ή καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η σαλάτα μας.
- Διατηρείται έως και 4 μέρες στη συντήρηση μέχρι να καταναλωθεί!
Tip! Η σαλάτα αυτή "δένει" άψογα με καρυδόψιχα ή σπόρους κουκουναριού ως γαρνιτούρα!
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας