Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ατομικά κεράσματα από κέικ με κρύο σιρόπι και ζαχαρωτά


Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!

Την περασμένη Κυριακή έγινα νονά!!!
Αν και όλα ήταν οργανωμένα σκέφτηκα τελευταία στιγμή να ετοιμάσω μερικά κεράσματα ειδικά για τα μικρά παιδάκια που θα παρευρίσκονταν στην δεξίωση! 
Έτσι πάρα πολύ απλά και εύκολα έφτιαξα μια μεγάλη δόση και με το κατάλληλο ντεκόρ μετατράπηκαν σε πολύ χαριτωμένα κεράσματα  που έμοιαζαν με μικρές μπομπονιερίτσες και που ενθουσίασε τους μικρούς φίλους της "Πωλίνας" μου!!!





Για 1 δόση 50 μικρών κομματιών χρησιμοποίησα:
4 μεγάλα φρέσκα αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμός τυποποιημένος με διάφορα φρούτα (τύπου motion)
1 φακελάκι βανιλέτα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι (περασμένο από την ψιλή ξύστρα)
650 γρ. φαρίνα κόκκινη

Για το κρύο σιρόπι:
4 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
5 κουτ.σ. χυμός φρούτων (τον ίδιο που χρησιμοποιήσαμε στο κέικ)
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού

Για το ντεκόρ:
σιρόπι γλυκόζης-μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού (επέλεξα σιρόπι από γλυκό κουτ.βύσσινο)
χρωματιστές βρώσιμες πέρλες διακόσμησης (ή χρωματιστή τρούφα)
χρωματιστές κορδέλες
αλουμινόχαρτο 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υγρά συστατικά του μείγματος. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, τη βανιλέτα και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Τελειώνουμε ανεβάζοντας την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνοντας σταδιακά τη φαρίνα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα μέτριας πυκνότητας ή όπως την πυκνότητα των κλασικών κέικ βουτύρου.
  3. Περνάμε με ελάχιστο ηλιέλαιο ένα ταψί στον πάτο του και στα πλαϊνά του και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τινάζουμε τις περιττές σκόνες και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30' λεπτά ή έως ότου πάρει ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα το κέικ μας.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  6. Αφού κρυώσει, με ένα μεγάλο και πλατύ μαχαίρι κόβουμε μικρά τετράγωνα κομματάκια. 
  7. Ταράζουμε καλά τα συστατικά του σιροπιού ΧΩΡΙΣ να τα βράσουμε και περιχύνουμε με μικρές κουταλιές το γλυκό μας (μην περιμένετε να γίνει πολύ υγρό όπως το ραβανί, παρά μόνο ελαφρώς ζουμερό και κάπως γυαλιστερό επιφανειακά).
  8. Κόβουμε το αλουμινόχαρτο σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και βάζουμε από πάνω τους από ένα κομματάκι κέικ διπλώνοντας τα πλαϊνά (όπως τα κλασικά παστάκια των ζαχαροπλαστείων) αφήνοντας ακάλυπτο το πάνω μέρος τους.
  9. Αλείφουμε με 2 σταγόνες από το σιρόπι ή το μέλι μας και πασπαλίζουμε με τις χρωματιστές πέρλες.
  10. Δένουμε από κάτω προς τα πάνω με μικρά κομμάτια κορδέλας φιογκάκια και....έτοιμα!!!!


Tip! Για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση μέχρι το σερβίρισμα, σας συνιστώ να τοποθετήσετε τα γλυκάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρώση μέσα σε φαρδιά λαμαρίνα ή ταψί και να σκεπάσετε αεροστεγώς με διάφανη μεμβράνη εκτός ψυγείου.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας