Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Πασχαλινά μπισκότα πεταλούδες με γλάσσο κανέλας

Ώρα να ξεκινήσουμε σιγά σιγά τις προετοιμασίες για τις πασχαλινές μας λιχουδιές, 15 μέρες απέμειναν μέχρι την Ανάσταση!!!
Γι' αυτό ξεκίνησα κι εγώ να προετοιμάζομαι φτιάχνοντας για αρχή νόστιμα μαλακά μπισκότα σε σχήμα πεταλούδας με εύκολο συμπαγές γλάσσο κανέλας! Αφού τα τελειοποίησα τύλιξα μερικά σε διαφανή σακουλάκια, τα έδεσε με πολύχρωμες κορδέλες και τα στόλισα στην τραπεζαρία μας... Τα υπόλοιπα τα έκλεισα αεροστεγώς και τα φυλάω για τα ανίψια μου που σε λίγο καιρό καταφθάνουν στο νησί για τις γιορτές....! Αφορμή για τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι η αγορά ενός νέου περιοδικού ζαχαροπλαστικής που είχε δωράκι κουπ-πατ σε σχήμα πεταλούδας...

Η διαδικασία απολαυστική τα υλικά απλά...


Αυτά που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι:
1/2 κούπα ηλιέλαιο
χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα γάλα
1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική 
2 φακελάκια βανιλέτα
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το συμπαγές γλάσσο κανέλας:
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κουτ.σ. κοφτή κανέλα σε σκόνη
3 κουτ.σ. περίπου χυμός πορτοκαλιού
χρωματιστά κομφετί για διακόσμηση

Εκτέλεση:
  1. Παίρνουμε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη πάρα πολύ καλά το ηλιέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα.
  2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και αφού αφρίσει το προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα.
  3. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλα και με κουπ-πατ πεταλούδας κόβουμε σχήματα. Τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180' βαθμούς με αέρα αφού πρώτα προθερμάνουμε καλά το φούρνο. Αφού πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλά την άχνη με την κανέλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να πετύχουμε ένα κρεμμώδες μείγμα (η δοσολογία του χυμού ενδέχεται να διαφέρει). Αφήνουμε λίγο το μειγματάκι στο ψυγείο να σταθεί και έπειτα πολύ προσεκτικά αλείφουμε την "καλή" πλευρά των μπισκότων μας.
  6. Πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά κομφετί και αφήνουμε να στεγνώσουν!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας