Τούρτα σοκολατίνα με φράουλες


Χριστός Ανέστη φίλοι και φίλες!!!! Εύχομαι όλοι σας να περάσατε όμορφα τις Άγιες μέρες του Πάσχα και η Ανάσταση να πλημμύρισε με φως τις καρδιές σας!

Λαμπροδευτέρα φέτος πέσαν τα γεννέθλιά μου....που μου άνοιξαν την πόρτα για τα πολύ ωραία "25"!
Και βέβαια "έστρωσα" γιορτή μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.... 
Παρ' όλο που φάγαμε αρκετά τις μέρες που προηγήθηκαν των γεννεθλίων μου το είχα είχα η φετινή μου η τούρτα να είναι ενισχυμένη σε γεύση! Θεώρησα ότι μια τούρτα σοκολατίνα με ανάλαφρη μους σοκολάτας, κομματιασμένες φράουλες και γκανάς σοκολάτας θα ήταν ό,τι πρέπει! Όπερ και εγένετο!

Η εκτέλεση "σκαρώθηκε" με πολύ απλά υλικά και το αποτέλεσμα αποζημίωσε τόσο εμένα την ίδια όσο και τους καλεσμένους μου!

Εάν θέλετε κι εσείς να ...δοκιμαστείτε σε μια τούρτα σοκολατίνα σαν τη δική μου τότε τα υλικά σας θα πρέπει να είναι:




Για το παντεσπάνι κακάο:
4 αυγά
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
11/2 κούπα αλεύρι απ
1 πρέζα αλάτι
1 κάψουλα βανίλια
2 κουτ.σ.κοφτές κακάο άγλυκο σε σκόνη


Για τη γέμιση:
1 φυτική σαντιγί κονσέρβας
170 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας σκούρας
5 κουτ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
1 βανιλέτα
5 μεγάλες φράουλες κομμένες σε κύβους

Για το κρύο σιρόπι (χωρίς βράσιμο)
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα
2 κουτ.σ. βότκα

Για τη γκανάς σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα 
1 κουτ.γλ. μαργαρίνη
2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:
φράουλες ολόκληρες
φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα υλικά έτσι όπως θα ετοιμάζαμε ένα απλό κέικ. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι μεσαίας διαμέτρου. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει με μεγάλη προσοχή ξεφορμάρουμε και με τη βοήθεια ενός κοφτερού πλατύ μαχαιριού-λάμα το χωρίζουμε κατά πλάτος σε 2 ή 3 ίσα μέρη.
  2. Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί ο όγκος της. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 170 γρ. κουβερτούρας και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για 15' λεπτά ανακατεύοντας που και που για να πέσει η θερμοκρασία της. Μόλις κρυώσει την ενσωματώνουμε με την χτυπημένη σαντιγί. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το σιρόπι. Βάζουμε σε μια πιατέλα το ίδιο τσέρκι που χρησιμοποιήσαμε για το παντεσπάνι και τοποθετούμε μέσα το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι. Ραντίζουμε με το σιρόπι και αδειάζουμε μέσα μια ποσότητα μους. Σκορπάμε τις μισές ψιλοκομμένες φράουλες και επαναλαβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά ή μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα παντεσπάνι και όλη η μους (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τελευταίο επίπεδο θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι παντεσπάνι και όχι μους διότι από πάνω θα πρέπει να πέσει η γκανάς).
  4. Βάζουμε για λίγο την πιατέλα στο ψυγείο να σταθεί το γλυκό μας.
  5. Ετοιμάζουμε την γκανάς: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρας όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται και περιχύνουμε με το ζεστό γάλα. Περιμένουμε 2' λεπτά και αρχίζουμε  να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Εάν δυσκολευτούμε τότε θα μας βοηθούσε πολύ αν τοποθετούσαμε το μπολ (εάν είναι πυράντοχο) πάνω απ' την κατσαρόλα με το ζεστό νερό του μπεν μαρί. Αφού λιώσει ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την άχνη ανακατεύοντας συνέχει μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε κι αυτό να μισοκρυώσει.
  6. Βγάζουμε απ' το ψυγείο την πιατέλα με το τσέρκι και περιχύνουμε επιφανειακά την γκανάς που ετοιμάσαμε. Στολίζουμε με τις ολόκληρες φράουλες και το φιλέ. Παγώνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  7. Με μεγάλη προσοχή ξεφορμάρουμε από το τσέρκι κι αν χρειαστεί στρώνουμε λίγο περιμετρικά με μια σπάτουλα!


Καλή σας επιτυχία!





Σχόλια

  1. Μαριφανακι μου Πολυχρονη να εισαι! Να τα εκατοστησεις! Υγεια, χαρα, αγαπη, ευτυχια, τυχη..και πολλες γλυκες και αλμυρες αναρτησεις!!!:-)))
    Σε φιλωωω!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστω θερμα αγαπημενη Ευουλίνα!!! Φιλια πολλααααα!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις