Ριζότο με σουρίμι γαρίδας

Καλώς τα φιλαράκια μου! Καλό μήνα σε όλους!!!

Για σήμερα θέλαμε κάτι ελαφρύ....η μέρα άλλωστε είναι ανοιξιάτικη και σκοπεύουμε να πάμε για ένα περπατηματάκι δίπλα στη θάλασσα. Γι' αυτό το λόγο και ετοίμασα πολύ γρήγορα ένα ριζοτάκι με βουτυράτη γεύση μα πολύ ελαφρύ και γευστικό που συνδυάζει  φρεσκοκομμένα  λαχανικά μαζί με σωταρισμένο σουρίμι γαρίδας (για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, το σουρίμι γαρίδας είναι κατά κάποιο τρόπο μια απομίμηση της αυθεντικής γαρίδας αποτελούμενο από "πουρέ" θαλασσινών και έντονο άρωμα γαρίδας...απ' όσο έψαξα χρησιμοποιείται αρκετά για την παρασκευή κρύων μεζέδων και για τη γέμιση διάφορων πιτοειδών). Το "σουρίμι" ούτε κι εγώ ήξερα τι ακριβώς είναι... από ένα λαθάκι όμως της μαμάς στο σούπερ μάρκετ, βρέθηκε μια μεγάλη συσκευασία απ' αυτό μέσα στην κατάψυξή μας το οποίο  έπρεπε να αξιοποιηθεί... Δεν είμαι θετική στη χρήση τέτοιων ειδών παρασκευασμάτων απ' τη στιγμή που υπάρχουν τα "οriginal" με την πλούσια και φυσική γεύση τους... Όμως απ' τη στιγμή που έγινε το λαθάκι, έπρεπε να βρεθεί μια λύση να μην πάει χαμένο το προϊόν. Δοκιμάστηκε, πέρασε τα απαιτούμενα πειράματα και τώρα ακολουθεί η "τυχαία" συνταγή τους προκειμένου να σας βρει προετοιμασμένους σε περίπτωση που......κατά τύχη βρεθεί και στο δικό σας καταψύκτη λίγο "σουρίμι" χαχαχαχααχαχα!!!!

Υλικά για 4 άτομα:
1 σακουλάκι ρύζι barboiled
5 ουρές σουρίμι γαρίδας (στα κατ/μένα των super market), κομμένες σε ροδέλες ή καρεδάκια
2 μεγάλα καρότα κομμένα καρεδάκια
1 κύβος νοστιμιάς θαλασσινών
1 γεμάτη κουτ.σ. μαργαρίνη
2 κουτ.γλ. μουστάρδα απαλή
χυμός 1 μικρού λεμονιού
6-7 κλαράκια φρεσκοκομμένος μαΪντανός
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το ρύζι με την απαιτούμενη δοσολογία νερού που υπαγορεύουν οι οδηγίες μόνο που θα υπολογίσουμε να ρίξουμε 1/2 φλιτζ.τσ. περισσότερο απ' το καθορισμένο. Αφού το ρυζάκι μας πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον κύβο νοστιμιάς για να δώσει περισσότερο άρωμα στο ριζότο μας. Τραβάμε 1/2 φλιτζ.τσ.  από το νερό που βράζει και κρατάμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια θερμοκρασία και αφού το ρύζι γίνει al dente το κατεβάζουμε από τη φωτιά,  το σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει τα περίσσια υγρά. 
  2. Στο μεταξύ λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη και σωτάρουμε τα καρότα να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτουμε έπειτα το σουρίμι να σωταριστεί κι αυτό μέσα στο βούτυρο που έχει απομείνει.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο τηγανάκι μας το νερό που κρατήσαμε, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Στο τέλος περιχύνουμε το χυμό λεμονιού.
  4. Σερβίρουμε το ριζότο μας με τη γαρνιτούρα που ετοιμάσαμε και πασπαλισμένο με τα φυλαράκια μαϊντανού!!!


Καλή σας απόλαυση!!!!

`

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις