Kέικ βανίλια-λεμόνι χωρίς μίξερ

Καλημερούδια σας αγαπημένο μου λιχουδοπαρεάκι!!!!

Σας έχω για σήμερα ένα κεκάκι απ' αυτά τα εύκολα...της βαρεμάρας! Ό,τι πρέπει για τις ...φάσεις που βαριόμαστε εντελώς να βάλουμε το μίξερ στην πρίζα και ιδανικό για την αποφυγή....πονοκεφάλου εξ'αιτίας  αυτής της συσκευής, αφού το συγκεκριμένο κέικ προετοιμάζεται σε 5' λεπτά εντελώς αθόρυβα αφού θα χρειαστείτε μόνο έναν αυγοδάρτη! Τέλος πάντων τι άλλο επιχείρημα να σας δώσω για να σας πείσω να το δοκιμάσετε???




Υλικά για 2 μεσαία μακρόστενα φορμάκια:
2 αυγά χτυπημένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) σπορέλαιο
-//- -//- -//- ζάχαρη
3 βανιλίτσες
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
χυμός από 1 μικρό λεμόνι
350 γρ. περίπου φαρίνα με άρωμα λεμόνι ή φαρίνα κόκκινη απλή



Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά συστατικά μαζί με το γιαούρτι.
  2. Προσθέτουμε έπειτα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  3. Συνεχίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες και ολοκληρώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα μέτριας πυκνότητας έτσι ακριβώς όπως είναι τα κλασικά μείγματα των κέικ.
  4. Περνάμε ελαφρά με λίγο σπορέλαιο τις φόρμες και ισομοιράζουμε το μείγμα (στα μισά των σκευών και όχι μέχρι πάνω για να μην χυθεί απέξω)
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 με 1 ώρα έως ότου χρυσαφίσει ομοιόμορφα!
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε χορταστικές φέτες!
  7. Εάν μας αρέσει μπορούμε να πασπαλίσουμε επιφανειακά με ακόμη λίγο ξύσμα λεμονιού!


Καλή σας επιτυχία!

Σχόλια

  1. http://koykoycook.gr/?p=9109 μεγαλες ομοιοτητες .. δεν συμφωνεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο δεν το είχα δει όμως!!!! Στην τύχη βγήκε! Το είχα φτιάξει ξανά αλλά με πορτοκάλι οπότε το μόνο που αντικατέστησα ήταν το λεμόνι! Χαίρομαι όμως διπλά αυτή τη φορά επειδή βλέπω ότι όντως μπορεί να βγει αυτή η συνταγή κι ας την έκανα στην τύχη πόσο μαλλον οταν βλέπω ότι έχει "εκτελεστεί" ήδη από κάποιον άνθρωπο που ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα!!!

      Διαγραφή
  2. μαριφανη μου αυτη την συνταγη την μετεφρασα απο την Donna Hey μια αυστραλεζα σεφ που λατρευω..Το αναφερω και στην εισαγωγη ... μου φανηκε παραξενο οταν ειδα μια ομοια συνταγη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα με επισες... φαινεται γευστικοτατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριφανακι μου γλυκο! Απλο κ μυρωδατο κεκακι!! Μου αρεσει ειτε με λεμονι ειτε με πορτοκαλι αλλα και λαιμ!! Μπανει αμεσως στα υποψιν!
    Χαιρομαι που επεστρεψες! Μας ελλειψες!!! :-))))
    Φιλακια πολλααα!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια μου στην κυριολεξία είναι κεκάκι-ευκολάκι-νοστιμάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το γιαούρτι δεν θα μυρίζει άσχημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι ευδιάκριτη η παρουσία του γιαουρτιού καθώς το λεμόνι είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στα συστατικά! Εάν κρίνω απ' το γεγονός ότι το σέρβιρα σε φίλους που δεν τους αρέσει καθόλου το γιαούρτι και το έφαγαν με μεγάλη ευχαρίστηση (μάλιστα δεν τους ανέφερα ότι μέσα είχα χτυπήσει γιαούρτι) τότε ναι, δοκιμάστε το άφοβα!!! Να ξέρετε απλά ότι το γιαούρτι στην παρούσα συνταγή κάνει το κεκάκι αυτό να έχει μια ελαφριά υγρασία!!! Καλή σας επιτυχία!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις