Δίχρωμα τραγανά κουλουράκια (νηστίσιμα)

Γεια σας καλοί μου φίλοι!
Σήμερα σας έχω πεντανόστιμα κουλουράκια τα οποία ετοιμάζονται πάρα πολύ εύκολα σε λίγο χρόνο συνδυάζοντας 2 διαφορετικές αγαπημένες γεύσεις, τη βανίλια και το κακάο...
Το ζυμάρι το...έβγαλα τυχαία στην προσπάθειά μου να αποφύγω το βούτυρο και τα αυγά που σε πολλές κλασικές συνταγές συναντάμε. Αξίζει να επισημάνω ότι η διαδικασία παρασκευής τους δεν απαιτεί μίξερ καθώς τα υλικά μπορούν να αναμειχθούν και με έναν απλό αυγοδάρτη. Δε σας κουράζω άλλο...γι'αυτό και τρέχω να σας δώσω τη συνταγή μου!





Υλικά για περίπου 25 κομμάτια
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας σπορέλαιο
χυμός από 2 ζουμερά πορτοκάλια
1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
2 βανιλίτσες
3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο 
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. σχεδόν αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση:


  1. Ανακατεύουμε μέσα στο χυμό των πορτοκαλιών τη σόδα να αφρίσει.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το μείγμα πορτοκαλιών, τις βανίλιες και το αλάτι και συνεχίζουμε με πολύ καλό ανακάτεμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμαράκι που δε θα κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσα μέρη. 
  4. Αφήνουμε το ένα κομμάτι στην άκρη και στο άλλο προσθέτουμε το κακάο ζυμώνοντας καλά να ενσωματωθεί.
  5. Ανοίγουμε κορδονάκια με το λευκό ζυμάρι και με το σκούρο και πλάθουμε πλεξουδάκια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε. Περνάμε επιφανειακά με λίγο νερό.
  6. Τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραιά μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170΄ βαθμούς του αέρα για 20-25 λεπτά.
  7. Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος. Διατηρούνται αρκετό καιρό εφόσον φυλαχθούν καλά.


Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις