Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Cake-Pops!!!

Αναρωτιέμαι που τόσο καιρό δεν έχω επιδιώξει να φτιάξω αυτά τα χαρούμενα γλυκάκια τα οποία μάλιστα κρύβουν μέσα πολλά...μυστικά....!
Και γιατί το λέω αυτό? Μα γιατί τα βασικά τους υλικά συνήθως είναι...ανακυκλωμένα περισσευάμενα κέικ λίγο πριν μπαγιατέψουν, μπισκότα, ξηροί καρποί κλπ...

Στα δικά μου χρησιμοποίησα κατά βάσην ένα μεγάλο κομμάτι βασιλόπιτας η οποία είχε απομείνει στην πιατέλα, παρέα με μπισκότα. 
Θεωρώ όμως ότι άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν θρυμματισμένοι κουραμπιέδες που έχουν μείνει απ' τα Χριστούγεννα, κουλουράκια ακόμη και τσουρέκι!!! Η μορφή τους μοιάζει με αυτή που έχουν τα τρουφάκια μόνο που δεν απαιτούν συντήρηση στο ψυγείο λόγω σύστασης.

Παρακάτω σας δείχνω βήμα βήμα τη διαδικασία που ακολούθησα εγώ!!! Ένα θα σας πω, το αποτέλεσμα ξετρέλανε μικρούς-μεγάλους!!! Η γεύση τους απίθανη, η εμφάνισή τους εντυπωσιακή!!!
Για πάμε δούμε λοιπόν....



Για 12 κομμάτια:
1 μεγάλο κομμάτι κέικ της αρεσκείας μας θρυμματισμένο (εδώ, βασιλόπιτα)
7 μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα
1 κουτ.σ. κονιάκ
1 φάκελος κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
1 κοφτή κουτ.σ. μαργαρίνη
2 πρέζες κανέλα σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα:
κακάο σε σκόνη
μπισκότα σε σκόνη
άχνη ζάχαρη σε σκόνη

Για το στόλισμα:
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
διαφανή μεμβράνη
πολύχρωμες κορδέλες 



Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα θρύμματα του κέικ μαζί με τα σπασμένα πτι-μπερ και το κονιάκ.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και αφού αποσύρουμε ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη να λιώσει και την κανέλα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας μέσα στο μείγμα κέικ-μπισκότων και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν. 
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  5. Αφού κρυώσουν κυλάμε τις μπαλίτσες είτε στο κακάο, είτε στην άχνη είτε στη σκόνη μπισκότων.
  6. Από μία μεριά τους "μπήγουμε" από ένα ξύλινο καλαμάκι.
  7. Με μικρά κομμάτια μεμβράνης τυλίγουμε τις μπαλίτσες και "στριφογυρνάμε" πάνω στα καλαμάκια τα κομμάτια που περισσεύουν.
  8. Δένουμε φιόγκους στη βάση τη μεμβράνη με πολύχρωμες κορδέλες.... Κι έτοιμαααα!!!!

Ωραία έτσι?

Σημ. Τα κλασικά cake-pops απ' όσο ξέρω γλασάρονται με λιωμένη κουβερτούρα. Επειδή όμως εγώ  δεν τα υπολόγισα σωστά δεν μου περίσσεψε για να κάνω αυτό το βήμα. Γι΄αυτό και τα κύλισα στο κακάο και στις σκόνες. Το αποτέλεσμα όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν ιδιαίτερα νόστιμο!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας