Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Σουτζουκάκια στο φούρνο!!!

Άλλη μια εκδοχή για πανάλαφρα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια χωρίς μπελάδες και τηγανίσματα...!!!





Υλικά:
500 γρ. κιμάς ανάμεικτος

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κοφτή κουτ.σ. πελτέ ντομάτας
2 μικρά αυγά
3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
2 κουτ.σ. νερό
4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ.γλ. κύμινο 
μοσχοκάρυδο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
2 κόκκοι μπαχάρι
κύμινο στη μύτη του κουταλιού
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε απαλά όλα τα υλικά για τον κιμά. Δεν χρειάζεται έντονο ζύμωμα, μόνο απαλό για να ενωθούν τα υλικά. Μ' αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν τα σουτζουκάκια μαλακά μετά το ψήσιμο.Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων ίσα να πάρουν χρώμα. Ιδανικά τα γυρίζουμε και από την άλλη τους πλευρά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και συμπληρώνουμε με 2/3 ποτηριού χλιαρό νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας να μαγειρευτεί έως ότου τα περισσότερα νερά εξατμιστούν (δεν χρειάζεται να πήξει εντελώς η σάλτσα καθώς λίγα υγρά θα βοηθήσουν να μην αφυδατωθούν οι κεφτέδες).
  3. Περιχύνουμε ομοιόμορφα τους κεφτέδες με τη σάλτσα, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15' λεπτά!!!


Έτοιμα!!!
Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής  μας!!!

Καλή σας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας