Πανσέτες χοιρινές μαρινάτες με πατάτες στο φούρνο

Γεια σας φίλοι μου!!
Σήμερα σας έχω ένα φαγητό πάρα πολύ οικονομικό και τρομερά γευστικό...
Οι χοιρινές πανσέτες είναι μια καλή λύση για τα κυριακάτικα τραπέζια ή για τις μαζώξεις με φίλους χωρίς να έχουν μεγάλο κόστος!
Η μέθοδος ετοιμασίας που σας προτείνω είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα εξαιρετικά γευστικό! Ειδικά για όσους από εσάς αποφεύγεται το ψήσιμο σε ψησταριά για πρακτικούς λόγους, το ψήσιμο της πανσέτας στο φούρνο θα σας αποζημιώσει καθώς γίνονται πάρα πολύ ζουμερές!!!


Υλικά για 3 άτομα:
8 πανσέτες χοιρινές
5 κουτ.σ. μουστάρδα 
χυμός από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
δενδρολίβανο 
μαργαρίνη
πατάτες κομμένες σε σχήματα λίγο μεγαλύτερα απ' αυτά του τηγανίσματος


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι μαζί με το λεμόνι και τη μουστάρδα για να φτιάξουμε τη μαρινάδα μας. Με ένα πινέλο αλείφουμε πλούσιες στρώσεις απ' τη μαρινάδα και απ' τις 2 πλευρές τους. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη, της τοποθετούμε σε μπολ καλά σκεπασμένο με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή ακόμη καλύτερα απ' το προηγούμενο βράδυ.
  2. Σε ένα βαθύ ταψί στρώνουμε τις πανσέτες μας και τριγύρω σκορπάμε τις πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη στριμωχτά. 
  3. Σκορπάμε το σκόρδο να πάει παντού. Προσθέτουμε επιπλέον μουστάρδα, λάδι, λεμόνι, ρίγανη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε τις πατάτες να πάνε παντού.
  4. Τέλος σκορπάμε λίγα κομματάκια μαργαρίνης σε όλο το φαγητό και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο.
  5. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων με προθέρμανση για 3/4 με 1 ώρα περίπου χωρίς να ξεχάσουμε στα μισά του μαγειρέμματος να γυρίσουμε τις πανσέτες  απ' την άλλη τους πλευρά και να ανακατέψουμε ελαφρά τις πατατούλες!!!
  6. Σερβίρουμε ζεστά!!!


Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις