Γρήγορη πίτσα καρμπονάρα (πίτσα χωρίς μαγιά)


Προφανώς μετά από τόσο καιρό που με γνωρίζετε να έχετε καταλάβει την αγάπη μου για την πίτσα. Ναι το παραδέχομαι, δεν πρόκειται να το κρύψω. Είμαι.... pizza fun!!! 
Λατρεύω μέσα από αυτοσχέδιους τρόπους να προσπαθώ να αποδείξω πόσο εύκολο μπορεί να γίνει ένα ζυμάρι πίτσας. Από τον κλασικό τρόπο που βέβαια είναι στην πρώτη θέση ιεραρχίας...μέχρι και με υλικά που δεν φαντάζεστε ότι μπορούν να συνθέσουν μια ωραία βάση....
Εκτός αυτού όμως απ' όσο ξέρετε, μου αρέσει να μετατρέπω και να ανακυκλώνω περισσευάμενο φαγητό... Πόσες φορές έχω βάλει ως "γέμιση" πάνω σε πίτσα μαγειρεμένο μπριάμ, κιμάδες, ωμά λαχανικά που σώζονται την τελευταία στιγμή από τον κάδο σκουπιδιών επειδή έχουν στρογγυλοκαθίσει μέσα σε κατσαρόλες για 2-3 μέρες....

Για να μη σας τα πολυλογώ σήμερα θα σας δείξω πως μετέτρεψα την περισσευάμενη λευκή  σάλτσα κορν φλάουρ από την προχθεσινή μακαρονάδα σε ένα ταχύτατο τραγανο-αφρατούλη ζυμαράκι πίτσας και που με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις το αποτέλεσμα αποζημίωση όλη την 6μελή παρέα μου που ήρθε απρόσμενα χθες το βράδυ σπίτι μου!!!

Για να κάνουμε σωστές δουλειές, πατώντας το link θα κατευθυνθείτε στη σχετική ανάρτηση με τη λευκή σάλτσα που χρησιμοποίησα. http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_11.html.









Τώρα, τα υπόλοιπα υλικά μας είναι τα εξής:

μπέικον ψιλοκομμένο
2-3 επιπλέον θρυμματισμένα κυβάκια ροκφόρ για έξτρα άρωμα
1/2 φλιτζ.τσ. σκληρό τυρί
φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών για κοτόπουλο
λίγο επιπλέον πιπέρι
Για το γρήγορο ζυμάρι χωρίς μαγιά:
1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα
2/3 φλιτζ.τσ. νερό
2 κουτ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
2 φλιτζ.τσ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  1. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το νερό και το γάλα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου αποκτήσουμε ένα αφράτο και απαλό ζυμάρι που θα ξεκολλάει από τα χέρια.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα το ζυμάρι μας. Το τσιμπάμε με πιρούνι σε όλη του την επιφάνεια για να μη μας παραφουσκώσει.  Εάν επιθυμούμε μεγαλύτερο μέγεθος πίτσας είναι προτιμότερο να διπλασιάσουμε τη δοσολογία των υλικών του ζυμαριού παρά να προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε πάρα πολύ. Κι αυτό γιατί το ζυμάρι θα γίνει υπερβολικά λεπτό και στο ψήσιμο θα σκληρύνει πολύ.
  4. Ψήνουμε μόνο τους στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων με προθέρμανση για 10' λεπτά ίσα ίσα να σταθεί.
  5. Έπειτα απλώνουμε ως βάση τη σάλτσα μας και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' λεπτά ακόμη ή έως ότου δέσουν μεταξύ τους τα υλικά!!! Περιμένουμε 5' λεπτά να σταθεροποιηθούν τα υλικά μας κι έπειτα σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!


Καλή σας απόλαυση!!!




Σχόλια

  1. Υπάρχουν λάθη στη συγκεκριμένη συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπερα σας! Μετα απο ελεγχο σας διαβεβαιω οτι δεν εντοπιζω κανενα λαθος. Η συνταγη προερχεται απο "μετατροπη" υπαρχοντος φαγητου και το λινκ σας κατευθυνει στην αρχικη συνταγη που μετατραπηκε (περισσευμα λευκης σαλτσας που μετατραπηκε στο βασικο υλικο της πιτσας). Ως προς τα υπολοιπα υλικα της ζυμης επισης δεν υπαρχει καποιο λαθος ουτε προς τη δοσολογια αλλα ουτε ως προς την εκτελεση. Σας παρακαλω πολυ γινετε λιγο πιο συγκεκριμενος στα λαθη που εντωπιζεται κι εγω αμεσως θα προβω στη διορθωση του κειμενου! Σας ευχαριστω

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις