Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα κορν-φλάουρ, μανιτάρια και ροκφόρ!!!

Εβδομάδα χωρίς ζυμαρικό..... άνοστη εβδομάδα...!!!
Όλα προσπάθησα να τα βολέψω σε έναν τίτλο....
Μια γρήγορη εκδοχή για ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, πάρα πολύ απλή, ανάλαφρη και εξαιρετικά νόστιμη!!!



Υλικά:
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
1 κούπα γάλα φρέσκο χαμηλό σε λιπαρά
3 κοφτές κουτ.σ. κορν φλάουρ
1 κονσερβάκι μανιτάρια τεμαχισμένα και στραγγισμένα
2 κυβάκια θρυμματισμένα ροκφόρ
3 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουτ.σ. μαργαρίνη
σκληρό τυρί για το γαρνίρισμα
αλάτι-πιπέρι
ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κορν-φλάουρ. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν μια βράση. Με τη βοήθεια αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά και συνεχόμενα (για να μην πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας) έως ότου αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε για λίγο απ' τη φωτιά και προσθέτουμε το ροκφόρ και τα καρυκεύματα (προσοχή, δεν το παρακάνουμε με το αλάτι και το πιπέρι...ήδη τα τυριά είναι αρμυρά και πικάντικα).
  2. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι χαμηλώνοντας κι άλλο τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει καλά η σάλτσα μας.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα μανιτάρια. Εάν η σάλτσα παρα-έδεσε δεν στεναχωριόμαστε!!!! Απλώς προσθέτουμε 3-4 κουταλιές απ' το βραστό νερό των ζυμαρικών που ήδη έχουμε βάλλει να γίνονται!!
  4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, απλώνουμε τη σάλτσα μας, γαρνίρουμε με σκληρό τυρί και απολαμβάνουμε!!!


Καλή μας όρεξη!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις