Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Zoυμερά μελομακάρονα παραδοσιακά και με γλάσσο σοκολάτας

Γεια σας φίλοι μου!!! Δεν έχω χαθεί απλώς είχα ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα...!!!!

Και με συνοπτικές διαδικασίες και για να μη σας κουράζω, σας δίνω τη δική μου πετυχημένη παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά μελομακάρονα απλά ή με γλάσσο σοκολάτας!!!

(Συγχωρέστε με για την απουσία τονισμού αλλά από ένα σημείο και μετά έγραφα το κείμενο μέσω   κινητού)!!!



 




Υλικά για 50 κομμάτια:
1 νεροποτηρο ελαιολαδο
1/2 νεροποτηρο χυμος πορτοκαλιου
1/2 νεροποτηρο σιμιγδαλι ψιλο
1/2 ποτηρι ζαχαρη
700 γρ. σχεδον αλευρι μπλε
1 γεματο κουτ.γλ. σοδα μαγειρικη
1 1/2 κουτ. γλ. μπεικιν παουντερ
1 σφηνακι κονιακ 
1 γεματο κουτ.γλ. κανελα 
1/2 κουτ.γλ. γαριφαλλο σκονη
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιου
κοπανισμενα καρυδια για το πασπαλισμα
Για το σιροπι:
2 ποτηρια νερο 
1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1/2 ποτηρι καλο μελι και λιγο επιπλεον για ραντισμα
1/2 κουτ.γλ. κανελα 
2 φλουδακια πορτοκαλιου 
Γλάσσο σοκολάτας:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
1 κουτ.σ. μέλι
 
Εκτέλεση:
  1. Διαλύουμε μέσα στο χυμό τη σόδα να αφρίσει.
  2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το μείγμα χυμού κ το μπεικιν. 
  3. Προσθέτουμε το κονιακ, τη ζαχαρη, τα μπαχαρικα, το ξυσμα και ανακατευουμε καλα με συρμα.
  4.  Ριχνουμε το   σιμιγδαλι ανακατευοντας κ σταδιακα το αλευρι. Οταν η ζυμη αρχισει να μαζευει αρχιζουμε απαλο ζυμωμα προσθετοντας κ το υπολοιπο αλευρι μεχρι να αποκτησουμε μια ευπλαστη ζυμη που δν θα κολλαει. 
  5. Πλαθουμε τα μελομακαρονα μας σε οβαλ σχηματα και τα αραδιαζουμε σε ταψια στρωμενα με αντικολλητικο χαρτι ψησιματος με μια αποσταση μεταξυ τους.
  6. Με ενα πιρουνακι κανουμε μικρες επιφανειακες τρυπουλες κ τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους του αερα για σχεδον 15-20 λεπτα ή μεχρι να χρυσισουν. 
  7. Στο μεταξυ βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτα κ το αφηνουμε να κρυωσει.
  8.  Αφου ψηθουν τα μελομακαρονα αφηνουμε 5 λεπτα κ επειτα τα βουταμε στο σιροπι για 10 δευτερα απο καθε πλευρα τους. 
  9. Τα επανατοποθετουμε στα ταψια χωρις το χαρτι, τα ραντιζουμε με λιγο ακομη απ' το σιροπι, περιχυνουμε με ενα κουταλακι με επιπλεον μελι και πασπαλιζουμε με τα καρυδια (στη φωτό δεν έχω ακόμη πασπαλίσει τα καρύδια).
  10. Αφηνουμε να τραβηξουν καλα κ να κρυωσουν! Τα συγκεκριμενα μελομακαρονα δν στεγνωνουν αλλα παραμενουν σιροπιαστα!
     
    Για το γλάσσο:Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού λιώσει ανακατεύουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε να πέσει η θερμοκρασία του γλάσσου κι έπειτα βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα ΑΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ. Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα ή αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν!!!!
     
    Καλή σας επιτυχία!!!
     Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας