Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Φοντάν με πορτοκαλάκια γλασέ και σοκολάτα!!!

Άλλη μία εύκολη πρόταση για όμορφα και νόστιμα κεράσματα!!!
Η συνταγή απλή και η γεύση τους κλασική και αγαπημένη!!!

Αφιερωμένα στην Αριστούκο μου με πολλή πολλή αγάπη!!!




Υλικά:
4 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
3 καρφάκια γαρίφαλο 
1 ξύλο κανέλας
ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
1 κουτ.λ. κανέλα σε σκόνη
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα υγείας 


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια μας και τα στεγνώνουμε καλά.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ισσόπαχες στρογγυλές φέτες (όχι πολύ λεπτές ούτε και χοντρές).
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύλο κανέλας, βάζουμε να βράσουν για 1' λεπτό κι έπειτα ρίχνουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού.
  4. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια θερμοκρασία για 10' λεπτά κι έπειτα σβήνουμε.
  5. Περιμένουμε χωρίς να τα βγάλουμε μέσα από την κατσαρόλα για 5' λεπτά ακόμη κι έπειτα τα στραγγίζουμε σε ανντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε για 7-8 ωρες να στεγνώσουν (ιδανικά απ' το προηγούμενο βράδυ) κι έπειτα τα ψήνουμε στους 170' βαθμούς του αέρα για 10' λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάμε μία μία φετούλα απ' τα μισά τους μέσα στη σοκολάτα. Αφήνουμε πάλι να κρυώσει η σοκολάτα.
  8. Τέλος σε ένα μπολάκι που θα έχουμε γεμίσει με ζάχαρη ανακατεύουμε την κανέλα και βουτάμε τη "γυμνή" πλευρά των πορτοκαλιών μέσα!!!


Έτοιμα!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας