Τρουφάκια-φοντάν από μελομακάρονα με κακάο!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!!

Ελπίζω να περνάτε όμορφα και γαλήνια τις γιορτές!!!
Σήμερα, του Αγίου Στεφάνου έχω ένα αναπάντεχο κάλεσμα από μία φίλη που γιορτάζει...Δεν υπήρχαν τέτοια πλάνα πριν λίγες ώρες και δεν είχα κάνει τα "κουμάντα" μου...!!!
Μα όμως δεν υπήρχε και περίπτωση να μην έβρισκα μια λύση οπότε πολύ γρήγορα βρέθηκα να....πλάθω τρουφάκια με βασικό συστατικό τα μελομακάρονα!!!
Με 6 μελομακάρονα και λίγη σκόνη κακάο.... βγήκαν τα πιο ανατρεπτικά και όμορφα κεράσματα που έχετε φανταστεί!!!!
Η...ομορφιά τους περιττό να σας πω, ότι κρύβεται σε όλα τα αρώματα που αναδίδονται μέσα απ' τα μελομακάρονα όπως π.χ. το γαρύφαλλο, η κανέλα, το ξύσμα, το μέλι...τα οποία δένουν άψογα με το μέλι τους και τη σκόνη κακάο!!!





(Τα πολύ απλά) υλικά για 12 τρουφάκια:
5-6 μεγάλα μελομακάρονα
1 κουτ.γλ. μέλι
1/2 φλιτζ.τσ. σκόνη κακάο
1 κουτ.γλ. άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη σκόνη κακά με την άχνη.
  2. Ξεχωριστά σε ένα άλλο βαθύ σκεύος λιώνουμε τα μελομακάρονα με ένα πιρούνι να γίνουν θρύμματα και τα ανακατεύουμε με το μέλι.
  3. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες με το χέρι και με γρήγορες κινήσεις πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες και θα κυλήσουμε στη σκόνη.
  4. Αφήνουμε για 10' λεπτά τις τρουφίτσες στο ψυγείο να σταθούν...και απολμβάνουμε!!!


Tip--->Εάν σας έχουν περισσέψει τρίμματα από διαλυμένα μελομακάρονα στο ταψί είναι μια καλή λύση να αξιοποιηθούν κατ' αυτόν τον τρόπο...
Τip2---> Επειδή εγώ θα τα προσφέρω, τα τύλιξα σε μικρά κομμάτια διαφανούς μεμβράνης, τα έδεσα με χρωματιστά σπαγκάκια και τα στόλισα μέσα σε ένα γιορτινό κουτί!!!

Καλό???

Σχόλια

  1. τελεια ,συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ!!! Δοκιμάστε το κι εσείς!!! Καλό υπόλοιπο εορτών σας εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  2. Μαριφάνη αν κ δεν ειχα πολλα μελομακαρονα (μονο 3,5 τεμαχια) εκανα ακριβώς την διαδικασια αυτη κ πραγματικα ΗΤΑΝ πεντανοστημα! μου θυμησαν τα τρουφακια της μαμας μου (αν κ τα υλικα δεν ειναι ιδια)!!! σε ευχαριστούμε πολυ ,τωρα σιγα-σιγα να μας ανεβασεις συνταγη κ για τους κουραμπιεδες που θα μας περισεψουν!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααα κ. Μαργαρίτα μου!!! Πολύ χαίρομαι που "βγαίνουν" οι συνταγές μου και άλλο τόσο που σας αρέσουν!!! Έχω κάτι στο νου μου και για τους κουραμπιέδες!!! Σας φιλώ!!! Αύριο με καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις