Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο κέικ μαρμπρέ αρωματισμένο με λεμόνι-κονιάκ και γλάσο σοκολάτας!!!

Χρόνια πολλά φίλοι μου!!!
Να είστε όλοι καλά, σήμερα Χριστούγεννα εύχομαι να περνάτε όλοι όμορφα με τους φίλους σας και την οικογένειά σας!!! 

Σας έχω ένα πολύ "σπέσιαλ" κέικ, γιορτινό, στο πνεύμα των Χριστουγέννων που πιστεύω να το απολαύσετε!! Το έφτιαξα αντικαθιστώντας τη γεννέθλια τούρτα της θείας μου που σήμερα είναι η...τιμητική της προκειμένου να συνοδεύσει τον γιορτινό απογευματινό μας καφέ μετά το γεύμα!!!





Υλικά:
5 αυγά
300 γρ. μαργαρίνη
2 βανιλίτσες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 φλιτζ.τσ. γάλα
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κουτ.σ. κακάο 
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
1 φάκελος κουβερτούρα σε σταγόνες
1/4 φλιτζ.τσ. γάλα
1 κουτ.σ. κονιάκ
1 κοφτή κουτ.σ. κακάο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κουτ.γλ. μαργαρίνη
ζαχαρωτά για τη διακόσμηση

Εκτέλεση: 

  1. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το κονιάκ, το γάλα, το αλάτι,  τα αρωματικά και το μπέικιν. Αναμειγνύουμε με το μίξερ να γίνουν κρέμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι ο χυλός μας να πάρει τη γνωστή πηκτικότητα των κέικ.
  4. Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη το μείγμα. Το ένα το κρατάμε ως έχει και στο άλλο ανακατεύουμε το κακάο.
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
  6. Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στη φόρμα κουταλιές κουταλιές κι απ' τα δύο μείγματα τη μία δίπλα στην άλλη επαναλαμβάνοντας και με δεύτερη στρώση κατά τον ίδιο τρόπο. Κουνάμε ελαφρά τη φόρμα κι έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30' λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ μας. Ελέγχουμε το εσωτερικό του κέικ με ένα μαχαίρι  κι αν βγει καθαρό τότε το βγάζουμε από το φούρνο διαφορετικά αφήνουμε για 10' λεπτά ακόμη να ψηθεί.
  7. Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το ξεφορμάρουμε.
  8. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και αποσύρουμε απ' τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ξύσματος κι έπειτα επικαλύπτουμε το κέικ μας!!
  10. Πασπαλίζουμε με τα ζαχαρωτά και το ξύσμα!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας