Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσσο πορτοκαλιού!!!!


Υλικά για 25-30 μπισκότα
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
χυμός ενός μεγάλου πορτοκαλιού
1 κουτ.σ. λικέρ εσπεριδοειδών 
2 βανιλίτσες
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
3 κούπες περιπου αλεύρι γ.ο.χ.
Για την επικάλυψη:
4 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:


  • Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και το χτυπάμε μόνο του με το μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά, τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το ξύσμα.
  • Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι. Μόλις αρχίσει η ζύμη να στέκεται συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας ρίχνοντας κάθε τόσο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη παλακή, εύπλαστη και μυρωδάτη!
  • Κόβουμε από τη ζύμη κομμάτια, τα ανοίγουμε ισόπαχα σε μακρόστενες λωρίδες και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα γιορτινά.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα μας πάνω σε λαμαρίνες ή ταψιά στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 170' βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για περίπου 15'-20' λεπτά ή έως ότου χρυσαφίσουν! Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την άχνη ρίχνοντας σιγά σιγά το χυμό ταρράζοντάς το μέχρι να γίνει το μείγμα πηχτό. Στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα να ενσωματωθεί και να δώσει ελαφρύ χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10' λεπτά.
  • 'Όταν περάσουν οι χρόνοι αναμονής και τα μπισκότα έχουν πλέον κρυώσει, με ένα μικρό κουταλάκι γλασσάρουμε τα μπισκότα με το μείγμα.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη έτσι ώστε να στεγνώσει το γλάσσο!!!!
  • Τα μπισκότα αυτά παραμένουν μυρωδάτα και τραγανά εάν διατηρηθούν σε αεροστεγές φαγητοδοχείο/μπισκοτιέρα!!!


Τέλεια ιδέα για να τα προσφέρετε τις μέρες των γιορτών ως δώρο -εάν προσέξετε στη φωτό εγώ τα έχω τυλίξει με μεμβράνη καθώς έχω σκοπό να τα προσφέρω ως δώρο σε μερικούς φίλους-!!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις