Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Χυλοπίτες γιουβέτσι με κιμά!!!



Υλικά:
300 γρ, κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρή πιπερίτσα κέρατο ψιλοκομμένη
2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη περασμένη στον τρίφτη
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
2 κόκκοι μπαχάρι
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι
χυλοπίτες βρασμένες al dente
ελαιόλαδο
τριμμένο σκληρό τυρί 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κρασοπότηρο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν.
  2. Ρίχνουμε τον κιμά μαζί με την πιπερίτσα και τον σοτάρουμε ανακατεύοντάς τον ώσπου να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τα μπαχαρικά μας και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί ο κιμάς ταράζοντάς τον που και που.
  4. Αφού δέσει η σάλτσα και σωθούν τα περίσσια υγρά, αποσύρουμε τα μπαχαράκια κι αφήνουμε να χλιαρύνει.
  5. Σε ένα μέτριο πυρέξ αδειάζουμε τις χυλοπίτες, 1/ φλιτζ.τσ. τυρί κι έπειτα τον κιμά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να "κοκκινίσουν" τα ζυμαρικά κι έπειτα πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.
  6. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10' λεπτά ώστε να κάνει κρούστα το φαγητό μας!
  7. Σερβίρουμε το γιουβέτσι μας ζεστό!!! Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε επιπλέον τυρί!!!


Καλή σας όρεξη!!!


4 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο φαίνεται κι ακούγεται.Τις χυλοπίτες εννοείται τις έχουμε βράσει πρώτα έτσι; <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κ. Δομνίκη μου!! Τις βράζουμε κατά 80% αλ ντέν τε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την εφτιαξα! Ηταν υπεροχο φαγητο και αρκετα ευκολο!
    Ευχαριστω Μαριφανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Να είστε καλά!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας