Κέικ κακάο-καρύδα μαρμπρέ

Γεια σας φίλοι μου!!!

Σήμερα είναι Εορτή των Ταξιαρχών! Προς τιμήν όλων των εορταζόντων φίλων-αναγνωστών ετοίμασα ένα πεντανόστιμο κι εύκολο κεκάκι που συνδυάζει μοναδικά το κακάο με την καρύδα!!!
Παρακαλώ, περάστε να κεραστείτε!!!







Υλικά:
5 αυγά
200 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
2 βανιλίτσες
1/2 φλιτζ.τσ. γάλα
χυμός 1 πορτοκαλιού
5 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
1 φλιτζ.τσ. ινδοκάρυδο+επιπλέον για το πασπάλισμα
400 γρ. κόκκινη φαρίνα
Για το ελαφρύ σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσ. νερό
3 κουτ.σ. ζάχαρη



Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Ανακατεύουμε μέσα στο γάλα το χυμό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  3. Συνεχίζουμε με τις βανίλιες, την καρύδα και σταδιακά προσθέτουμε και τη φαρίνα. Εάν το μείγμα μας βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα.
  4. Μοιράζουμε σε 2 μέρη το μείγμα και στο ένα απ' αυτά ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει σοκολατένιο.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα, αδειάζουμε πρώτα το λευκό μείγμα, έπειτα σκόρπια του το σοκολατένιο και ελαφρά τα ανακατεύουμε να κάνει εσωτερικά κυματισμούς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30' λεπτά ελέγχοντας μετά τα 20' λεπτά με ένα μαχαίρι το κέντρο του γλυκού. Αφού ψηθεί το γλυκό μας το αφήνουμε να χλιάνει.
  6. Σε ένα μπρικάκι βράζουμε  3-4 λεπτά το ελαφρύ σιροπάκι και περιχύνουμε σκόρπια το σιρόπι μας.
  7. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο...και απολαμβάνουμε!!!


Καλή σας απόλαυση!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις