Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Πεινιρλί τραγανά της στιγμής!!!




Υλικά για 4 κομμάτια
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ.σ.. ζάχαρη
400 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζ.τσ. νερό
μουστάρδα
ντομάτα κομμένη σε φέτες
κίτρινο τυρί σε φέτες
κεφαλοτύρι τριμμένο
ρίγανη
φρεσκοτριμμένο μείγμα για κοτόπουλο
μαργαρίνη


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλες τις σκόνες, το αλάτι και το λάδι και τα ανακατεύουμε. προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό ζυμάρι που θα ξεκολλάει. Δεν χρειάζεται χρόνο αναμονής για να ανέβει η ζύμη καθώς η ζάχαρη θα μας βοηθήσει να "τραφεί" η μαγιά.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μακρόστενα κομμάτια και τα γεμίζουμε με τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ενώνουμε τις άκρες χιαστή σχηματίζοντας βαρκούλες,
  3. Ακουμπάμε από ένα κομματάκι μαργαρίνης στη επιφάνεια κάθε πεινιρλί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μείγμα.
  4. Βρέχουμε λίγο με τα χέρια μας τη ζύμη επιφανειακά και ψήνουμε τα σνακ μας στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20'-30' λεπτά ή έως ότου φουσκώσουν και ροδίσουν!
  5. Έπειτα βγάζουμε για 10' λεπτά και σερβίρουμε!!!


Tip: Η γεύση θα απογειωθεί εάν μετά το ψήσιμο περάσετε ελαφρά την επιφάνεια του πεινιρλί σας με λίγο λιωμένο βούτυρο!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας