Το πιο χορταστικό σας παστίτσιο με εύκολη μπεσαμέλ!!!

Τέρμα οι σβολιασμένες (τσιμεντένιες) μπεσαμέλ, με το ψημένο στο βούτυρο αλεύρι και τη μια...ντουζίνα αυγά!!! Ναι, βεβαίως δεν αντιλέγω είναι νόστιμη!!! Αλλά τι θα λέγατε αν φτιάχνατε τη μπεσαμέλ σας σε 5' λεπτά όλα κι όλα??? Για δοκιμάστε τη κι αυτή την εκδοχή για αέρινη, αφράτη και ελαφριά γεύση!!!! Κι αν δεν σας πετύχει τότε μην ξαναμπείτε σ΄αυτό εδώ το blog!!!




Υλικά για 1 μέτριο πυρέξ
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμμένη
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
2 κόκκοι μπαχάρι
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
2/3 πακέτου μακαρόνια τρυπητά Νο3 παστίτσιου
Για την (τέλεια!) μπεσαμέλ
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κουτ.σ. κορν φλάουρ
2 μικρά αυγά
1 κουτ.γλ. κοφτό μοσχοκάρυδο σκόνη
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι


Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/3 φλιτζ.τσ. λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μπαχάρια και το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι νερό. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα κιμά μέχρι να μείνει με το λάδι του.
  2. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε ανακατέψει με 2 κουτ.σ. λάδι. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλο το γάλα κρύο μαζί με το κορν φλάουρ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καθίσει το κορν φλάουρ στον πάτο της κατσαρόλας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά να ζεσταθεί το περιεχόμενο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σ' αυτό το στάδιο αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' το μάτι και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη να ενσωματωθούν. Για ακόμη 1 λεπτό βάζουμε στο ζεστό μάτι την κατσαρόλα ώστε να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το μισό τυρί. Ενσωματώνουμε 1-2 κουταλιές απ' την μπεσαμέλ μέσα στη σάλτσα του κιμά.
  4. Παίρνουμε ένα πυρέξ αλάδωτο, απλώνουμε τα μισά ζυμαρικά με 2 κουταλιές μπεσαμέλ, από πάνω τον κιμά, έπειτα τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το φαγητό μας στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' λεπτά ή έως ότου ροδίσει το φαγητό και κάνει ωραία κρούστα.
  5. Περιμένουμε 5' λεπτά να σταθεί το φαγητό μας και σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!


Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις