Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Γαριδομακαρονάδα με κόκκινο γλυκό κρασί



Τα υλικά μας:
1 κιλό γαρίδες μέτριες ολόκληρες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κρασοπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
2 κουτ.σ. ντοματοπελτές
1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά 
1 δαφνόφυλλο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι Νο 7
σκληρό τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν. Ρίχνουμε στρωτά τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μαζί γυρίζοντάς τες κι απ' την άλλη τους πλευρά ελαφρώς να πάρουν χρώμα.
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ μας και ανακατεύοντας ελαφρά να πάρουν μια βράση. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία να εξατμιστεί το περίσσιο αλκοόλ.
  3. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι γαρίδες και ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο. Περιμένουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας. 
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα με τις γαρίδες ανακατεύοντας που και που.
  5. Όταν η σάλτσα μας αρχίζει και δένει προσθέτουμε τα καρυκεύματα και συνεχίζουμε το βρασμό.
  6. Μόλις η σάλτσα πάρει βαθύ κόκκινο χρώμα, δέσει και μείνει με το λαδάκι της είναι έτοιμη!!
  7. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανακατεύουμε 3 κουτ.σ. από τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα τους.
  8. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τη σάλτσα και τις γαρίδες μας!!! Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε και σκληρό τυρί!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Τip--->Προτιμάμε αναποφλοίωτες γαρίδες διότι κατά το μαγείρεμα κρατάνε ζουμερό το εσωτερικό τους! Μπροστά στη νοστιμιά τι πειράζει να λερώσουμε λίγο τα χέρια μας?


3 σχόλια:

  1. Πρέπει να σταματήσω να επισκέπτομαι μαγειρικά blogs. Με κακομαθαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο να σας κακομαθαίνει κανείς μ'αυτόν τον τροπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας