Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Μοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια και μελιτζάνα!!!


Υλικά:
750 γρ μοσχάρι σε χοντρές μπουκιές (στρογγυλό, ποντίκι, ελιά)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
2 μικρές μελιτζάνες κομμένες κυδωνάτες
χυμός 2 λεμονιών
1 δαφνόφυλλο 
1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών για κοτόπουλο
1 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
2 κουυτ.σ. αλεύρι
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα κομμάτια κρέατος και τα ροδίζουμε καλά απ' όλες τις πλευρές μέσα στο λάδι. Μαζί του βάζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφού αλλάξει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί.
  2. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα μανιτάρια και ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτεται το κρέας και οι μελιτζάνες.
  3. Αφού πάρουν την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγαγό της, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας πότε πότε.
  4. Στα μισά του μαγειρέματος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι σώνονται απότομα τα υγρά απλώς συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
  5. Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του και το λάδι του είναι έτοιμο!
  6. Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι με ρύζι barboiled (τύπου Αμερικής), πατάτες τηγανιτές ή πουρέ!!!


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας