Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια!!!




Υλικά:
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
3 αυγά 
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζ.τσ. γάλα συμπυκνωμένο
1/2 παριζάκι κομμένο σε καρεδάκια
1 φλιτζ.τσ. ένταμ τριμμένο
3 κουτ.σ. γραβιέρα τριμμένη
1 κουτ.σ. μουστάρδα
1 κουτ.σ. ρίγανη
3 κουτ.γλ. μαργαρίνη
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με τις πατάτες...Τηγανίζουμε κατά 50% τις πατάτες ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα πάνω και κάτω. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το παριζάκι μαζί με τα μανιτάρια και τη μουστάρδα.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μέτριο πυρέξ και απλώνουμε μία στρώση από πατάτες, τα μανιτάρια, το μισό ένταμ, το παριζάκι και έπειτα από πάνω άλλη μια στρώση πατάτες. 
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και τη γραβιέρα και περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Κουνάμε το ταψί μας να πάει παντού το μείγμα αυγών. Σκορπάμε σε 3 σημεία τη μαργαρίνη..
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ένταμ και ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20' λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και κάνει ωραία ρόδινη κρούστα.
  • Αφήνουμε 10' λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!
  • Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας