Μπισκότα σοκολάτας ΧΩΡΙΣ αλεύρι!!!

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιου είδους μπισκότα...Μα ήταν δυνατόν? Μπισκότα χωρίς το βασικό συστατικό τους που είναι το αλεύρι??? Μέχρι που χάζευα τυχαία ένα υπέροχο site το genethlia.gr κι έπεσα πάνω στην αντίστοιχη συνταγή...Και βέβαια ποια είμαι εγώ που θα είχα το "θράσος" να μην τα δοκιμάσω??? Με τις κατάλληλες δικές μου παρεμβάσεις-προσθαφαιρέσεις πριν από λίγη ώρα...είχαμε ένα ταψί υπερ-μυρωδάτα και σοκολατένια μπισκότα κυριολεκτικά από το τίποτα!!


Για να λέμε την αλήθεια σήμερα ήθελα οπωσδήποτε κάτι σε μπισκότο...πήγα κι εγώ σούπερ μάρκετ, έκανα τα ψώνια μου, αγόρασα ωραία και καλά κακάο, ζάχαρη κλπ παίρνω είδηση ότι το σούπερ μάρκετ κλείνει για μεσημέρι, τρέχω  να προλάβω να πληρώσω στο ταμείο μην τυχόν και με κλείσουν μέσα (παιδικός εφιάλτης που με συνοδεύει ακόμη και τώρα που είμαι 24)....Μ' αυτά και μ' αυτά ξεχνάω να πάρω αλεύριιιιι...... Έρχεται η στιγμή που λέω να ξεκινήσω να φτιάχνω τα μπισκότα  και συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει πουθενά το αλεύρι μου. Και είπα ότι αυτό κι αν θα είναι γρίφος: αν υπήρχε λέει κάποια μέθοδος που να αντικαταστήσει το αλεύρι μέσα στο βασικό ζυμάρι των μπισκότων που όμως θα τα κάνει τραγανά!!! Και ναί!!! Τη βρήκα στο υπέροχο αυτό site που σας προανέφερα και μάλιστα είναι πολύ ενδιαφέρουσα....Το ασπράδι αυγού θα είναι αυτό που θα κάνει όλη τη δουλειά! Μην ξεχνάμε ότι και οι μπεζέδες ασπράδι έχουν κι όμως ψήνονται τέλεια!! Όπως το ίδιο τέλεια βγήκαν και τα μπισκότα μου!




Παρακάτω σας δίνω τη συνταγή όπως τη βρήκα μέσα στο site αλλά λίγο τροποποιημένη!


Υλικά για 20 μπισκότα
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
4 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
1 κουτ.σ. σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη
1 βανιλίτσα 
2/3 φλιτζ.τσ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλες μαζί τις σκόνες και το ξύσμα.
  2. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μοιάζει το μείγμα με κρέμα.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μεγάλη λαμαρίνα και απλώνουμε με μια απόσταση μεταξύ τους μικρές ποσότητες μείγματος στρώνοντάς το κυκλικά.
  4. Ψήνουμε στους 170' βαθμούς των αντιστάσεων αφού προθερμάνουμε το φούρνο μας.
  5. Μόλις τα μπισκότα αρχίσουν και λειαίνουν επιφανειακά ή ελαφρώς "σκάνε" τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν!!!


Tip! Χρησιμοποίησα στρογγυλά φορμάκια ψησίματος αντί για αντικολλητικό χαρτί  που όμως πρώτα άλειψα λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις