Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Σουφλέ ψωμιού με μελιτζάνες!!!


Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
9 φέτες ψωμί για τοστ σικάλεως
1 κονσέρβα ψιλ/μένα ντοματάκια σε χυμό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκος μπαχάρι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα σκόνη
3 μελιτζάνες μικρές κομμένες σε ροδέλες
1/2 φλιτζ.τσ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
3-4 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 φέτες edam
4 κουτ.γλ. μαργαρίνη

Εκτέλεση:

  1. Στρώνουμε τις ροδέλες μελιτζάνας πάνω σε λαδόκολλα και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για 10' λεπτά στο γκριλ.
  2. Σε μια κατσαρόλα με 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κονσέρβα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα και το αλατοπίπερο, συμπληρώνουμε με 1/2 φλιτζ.τσ. νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σωθούν τα περίσσια υγρά (δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το μπαχαράκι).
  3. Αφού λαδώσουμε ελαφρά το πυρέξ μας στρώνουμε ως βάση της φέτες ψωμιού, συνεχίζουμε με μια στρώση μελιτζάνας, περιχύνουμε τα ντοματάκια που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνας.
  4. Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με λίγο αλατοπίπερο.
  5. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ το σουφλέ μας και στρώνουμε και τα τυριά.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μοσχοκάρυδο και σκορπάμε σε 4 σημεία τη μαργαρίνη.
  7. Ψήνουμε το σουφλέ στους 180΄ βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20' λεπτά ή έως ότου ροδίσει και κάνουν κρούστα τα τυριά!!
  8. Σερβίρουμε χλιαρό!


Καλή σας όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. πολύ έξυπνη συνταγη! ευχαριστούμε! θα το δοκιμασω με τόστιμο σικάλεως για εξτρα νοστιμιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας