Πατάτες "ακορντεόν" με μουστάρδα!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!

Καιρό άκουγα για το πόσο νόστιμες κι ευπαρουσίαστες είναι οι "πατάτες ακορντεόν"...Η δε διαδικασία παρασκευής τους πολύ σύντομη κι απλή...δεν είχε τύχει όμως μέχρι τώρα να τη δοκιμάσω κι εγώ. Σήμερα λοιπόν που ήθελα να ετοιμάσω το κυριακάτικό μας σκέφτηκα ως συνοδευτικό να κάνω μεν πατάτες που όλοι αγαπάμε αλλά με το συγκεκριμένο τρόπο!!!
Φίλοι μου οι γεύσεις τους δεν περιγράφεται..ούτε και τα αρώματά τους. Μόνο αν τις ετοιμάσετε εσείς οι ίδιοι θα καταλάβετε ή μάλλον...θα νιώσετε τη γεύση τους!!!

Μέσα στη γέμισή τους έβαλα στην τύχη ορισμένα πράγματα που είχα εύκαιρα και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε πολύ "λουκουνάτο"...Καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ (με έχετε μάθει πια) χαχαχαχ

Ορίστε λοιπόν η συνταγή μας! Φτιάξτε το!!!!




Υλικά:
6 μέτριες πατάτες οβάλ
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουτ.σ. μουστάρδα
χυμός 1μέτριου λεμονιού
5 κουτ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
φυτική μαργαρίνη
  αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
δενδρολίβανο
φέτες βραστής γαλοπούλας (ως εναλλακτική λύση)


Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ή επιφάνεια κοπής χαράσσουμε τις πατάτες σε φετάκια χωρίς όμως να πάει το μαχαίρι μέχρι κάτω γιατί θέλουμε να μείνουν ενωμένες στην κάτω "ράχη" τους...
  2. Πιάνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλατοπίπερο, το τυρί και το ψιλοκομμένο σκόρδο. 
  3. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε ανάμεσα στα φετάκια μια μικρή ποσότητα γέμισης..Όση γέμιση βγαίνει απ' έξω την αλείφουμε στην επιφάνεια. Εάν θέλουμε στο στάδιο αυτό, ψιλοκόβουμε τη βραστή γαλοπούλα και την βάζουμε κι αυτή ανάμεσα στα φετάκια.
  4. Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο και τη ρίγανη και ακουμπάμε σκόρπια πάνω σε κάθε πατάτα από λίγη μαργαρίνη.
  5. Περνάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω απ'τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 1 ώρα. Πάνω στη 1/2 ώρα μαγειρέματος περιχύνουμε τις πατάτες με το υγρό που υπάρχει στο ταψί για να δώσει επιπλέον γεύση και να κάνουν ωραία κρούστα πατάτες.
  6. Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος και κάνουν κρούστα οι πατάτες, αφήνουμε 10' λεπτά να χλιαρύνουν και σερβίρουμε!!!


Καλή σας όρεξη!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις