Μπουγάτσα με σιμιγδαλόκρεμα!!!
Ποιος είπε ότι η παρασκευή της μπουγάτσας είναι δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση???
Με την παρακάτω συνταγή σας δείχνω βήμα βήμα τη συνταγή για να έχετε όποτε τραβάει η όρεξή σας νόστιμη και προπάντων σπιτική γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα!!!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κάψουλες βανίλια
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κοφτή κουτ.σ. μαργαρίνη
άχνη ζάχαρη και κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε όλο το γάλα μέχρι να ζεσταθεί.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την κανέλα και τα ανακατεύουμε σε.
- Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ή ξύλινης κουτάλας για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το μείγμα και να μή σβολιάσει το σιμιγδάλι. Η κρέμα συνήθως αποκτά την απαιτούμενη πηκτικότητα περίπου 8'-10' λεπτά μετά τον πρώτο βρασμό.
- Μόλις πετύχουμε λοιπόν την κρέμα μας προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη σκόνη κανέλας, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και αφήνουμε για λίγο.
- Στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Διπλώνουμε καλά τις άκρες και χαράσσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 20' λεπτά ή έως ότου ροδίσει και φουσκώσει η σφολιάτα μας.
- Περιμένουμε 5' λεπτά να σταθεί εσωτερικά η κρέμα και σερβίρουμε τα κομμάτια πασπαλίζοντάς τα με άχνη και κανέλα...!!
Καλή σας απόλαυση αγαπητοί μου!!!
καταπληκτικη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά :)
Διαγραφή