Πίτσα με ζύμη μπισκότου!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!
Αυτή είναι μία συνταγή της στιγμής η οποία όμως τελικά δεν έτυχε...αλλά πέτυχε!!
Πρέπει να σας ενημερώσω δε ότι αυτό είναι το βασικό ζυμάρι που φτιάχνω για αλμυρά μπατόν σαλέ...Με μια μικρή μετατροπή όμως πήρε τέλεια το ρόλο ενός υπέροχου, γευστικού και τραγανού ζυμαριού πίτσας για όλους όσους βαριούνται τους χρόνους αναμονής....!!!



Υλικά:
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 γεμάτη κουτ.σ. μαργαρίνη
1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κουτ.σ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
αλεύρι απ (σχεδόν 1 1/2 κούπα)
φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών


Τα υλικά της γέμισης που χρησιμοποίησα ήταν τα εξής:
μουστάρδα
μικρά ντοματίνια τεμαχισμένα

γαλοπούλα βραστή σε λωρίδες

τριμμένη γραβιέρα
φέτες γκούντα κομμένες
τριμμένη ντομάτα αντί σάλτσας
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε μέσα στο χλιαρό γάλα τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το τυρί και προαιρετικά το μείγμα μυρωδικών.
  • Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να αντιληφθούμε ότι......(προσοχή) η ζύμη είναι μεν συμπαγής αλλά ακόμη υγρή ώστε να κολλάει στα χέρια και να μην έχει γίνει ελαστική. Μη σας παραξενεύει αυτό, διότι η υγρασία αυτή θα μας βοηθήσει στο να γίνει η βάση της πίτσας crispie.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και προσεχτικά με τα χέρια απλώνουμε τη βάση μας παντού στο ίδιο πάχος. Την "τσιμπάμε" με ένα πιρουνάκι σε όλη της την επιφάνεια και την ψήνουμε για 10' λεπτά μόνη της στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων ίσα ίσα να σταθεί.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υλικά της γέμισης ή άλλα της αρεσκείας μας και την αφήνουμε ξανά στη ίδια θερμοκρασία των αντιστάσεων για άλλο ένα τέταρτο.
  • Αφού πάρει χρώμα γύρω γύρω το ζυμάρι και ενωθούν τα υλικά, βγάζουμε και περιμένουμε 2-3 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασίας της ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε!!!!

Αυτό ήταν!!! Πολύ απλά και πολύ νόστιμα!!!

Σας φιλώ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις