Κοτόπουλο με 5 μπαχαρικά και κριθαράκι

Μην τολμήσετε...και δεν το τολμήσετε μέσα στο ΣΚ!!!



Υλικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε χοντρές μπουκιές
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια σε συμπ.χυμό
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
κύμινο στη μύτη του κουταλιού
3 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
ελαιόλαδο
κριθαράκι χονδρό

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε σχεδόν 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέσα σ' αυτά το τεμαχισμένο κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα ανακατεύοντάς το τακτικά για να μην κολλήσει. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα ντοματάκια, την τριμμένη ντομάτα τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό τόσο όσο χρειάζεται να καλύψει το κοτόπουλο. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
  • Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι κατά προτίμηση αλ ντέν τε.
  • Μόλις το κοτόπουλο μείνει με την πηχτή του πλέον σάλτσα είναι έτοιμο!
  • Σ' αυτό το στάδιο μπορούμε είτε να ανακατέψουμε το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα με το κριθαράκι είτε να το σερβίρουμε χωριστά.
  • Πασπαλίζουμε ιδανικά με τριμμένο τυρί!!
Καλή σας όρεξη!!!




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις