Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Υγρό κέικ "Αμίτας" με κομμάτια σοκολάτας και Update!

Γειά σας καλοί μου φίλοι και αναγνώστες των "Λιχουδιών" μου!!!

Με χάσατε, το ξέρω. Αυτό το καλοκαίρι ήταν κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα... Προέκυψαν πολλά θέματα που χρειάζονταν επίλυση, "σκόνταψα" με διάφορα εργασιακά θέματα και γενικότερα επικρατούσε μιας μορφής "black out"... Mέσα σ'όλα είχα σοβαρό πρόβλημα με τον υπολογιστή μου ο οποίος μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται για service. Απ' όσο με ενημέρωσαν όμως....σώθηκε στο τσακ και σε λίγες μέρες θα μου τον επιστρέψουν... Εξ' ου και το ότι με χάσατε 2 μήνες τώρα....Έχουν μαζευτεί άπειρες "λιχουδιές" οι οποίες περιμένουν να δημοσιευθούν, το μαγείρεμα βλέπεται δεν τελειώνει ποτέ!! Σιγά σιγά σας υπόσχομαι ότι θα πάρουν όλα το δρόμο τους και παρέα μας θα περάσουμε άλλον έναν γευστικότατο χειμώνα!

Ελπίζω να περάσατε το καλοκαίρι όσο το δυνατό πιο ευχάριστα και να πήρατε δυνάμεις για...τη χειμερινή σεζόν...

Επίσης να σας υπενθυμίσω ότι μπορείτε να έρθετε στην παρέα των ''λιχουδιών" μου μέσω της ομάδας μου στο F/B https://www.facebook.com/groups/656163691067592/ για μια πιο άμεση επαφή μεταξύ μας ή της αντίστοιχης facebook fun page "Οι λιχουδιές της Μαριφάνης".

Λοιπόν λοιπόν! Επειδή έπεσε στα χέρια μου ένα δανεικό εργαλείο, λέω ότι είναι ευκαιρία να σας κεράσω ένα νόστιμο και ζουμερό κεκάκι το οποίο έφτιαξα χθες ώστε να κλείσουμε ευχάριστα το καλοκαιράκι μας!

Κεκάκι "Αμίτας" με κομμάτια σοκολάτας

Η σύσταση του συγκεκριμένου κέικ είναι τέτοια ώστε όταν κρυώσει να παραμείνει υγρό και η σοκολάτα λιωμένη!






Υλικά:
1 κουτάκι χυμός Αμίτα 2 φορύτων
2 μικρά αυγά
1 κουτ.σ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι γάλα
2 βανίλιες
1 κουτ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλη μαύρη σοκολάτα "Παυλίδης" (η κλασική στη μπλε συσκευασία)
1 1/2 κούπα αλεύρι για ό.χ.

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη κι έπειτα σταδιακά όλα τα υγρά συστατικά.
  • Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε ένα αρκετά υδαρές μείγμα.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώστε η ζύμη που να προκύψει να μοιάζει με χυλό.
  • Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και μ' ένα κουτάλι την ανακατεύουμε στο μείγμα.
  • Πιάνουμε μια φόρμα μακρόστενη ή μεσαίο ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων αφού πρώτα προθερμάνουμε.
  • Μετά από 40' λεπτά κι αφού το κέικ έχει πάρει χρώμα βυθίζουμε ένα μαχαίρι και τσεκάρουμε αν βγαίνει καθαρό. Αν ναι, τότε το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να το ξεφορμάρουμε. Αν όχι, τότε αφήνουμε ακόμη για ένα 10' λεπτο.

Αυτό ήταν όλο!!! Πανεύκολο και πολύ νόστιμο! Άνετα μπορείτε να το σερβίρετε και ως επιδόρπιο...σε πιατάκι!!!
Καλή σας απόλαυση!!!







1 σχόλιο:

  1. Καλως ηλθες Μαριφανακι!! Καλο φθινοπωρο κ καλη αρχη!
    Μου ελλειψες πολυ εσυ και... οι λιχουδιες σου βεβαια!!!:-))))
    Ξεκινημα με κεκακι?? Τελεια! Δυναμικοτατα! Οποτε ανασκουμπωνομαι, βγαζω ζυγαριες, κουταλες κ ολα τα συνεργα κ προσμενω τις καινουριες λιχουδιες σου!!
    Πολλα πολλα φιλακια!!!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας