Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιουβέτσι με λουκάνικα και καπνιστή πάπρικα!!!



Υλικά:
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κουτί ντοματοχυμός
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή (κι επιπλέον για το σερβίρισμα)
2 κουτ.γλ. κοφτά ζάχαρη
1 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
αλάτι-πιπέρι
2/3 σακούλας κριθαράκι χονδρό

Εκτέλεση:
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν. Έπειτα ρίχνουμε το λουκάνικο και το ροδίζουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και 1 κούπα νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα περίσσια υγρά.
  3. Στο μεταξύ βάζουμε να βράσει το κριθαράκι κατά 50 % ανακατεύοντας διαρκώς για να μη μας κολλήσει. Πριν το σουρώσουμε κρατάμε 1/3 φλιτζανιού από το βραστό νερό της κατσαρόλας.
  4. Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα μέτριο πυρέξ και αδειάζουμε και τη σάλτσα με τα λουκάνικα.
  5. Σκορπάμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, βάζουμε στο φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς  και ψήνουμε για 30' ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να συνεχιστεί το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο με 20' λεπτά ώσπου να σωθούν τα υγρά.
  7. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και επιπλέον πάπρικα καπνιστή!!!


Καλή σας όρεξη!!!


4 σχόλια:

  1. Ωραίο το γιουβέτσι με τη δυνατή γεύση του λουκάνικου!!!!! Η καπνιστή πάπρικα ενισχύει την γεύση αλλά και το άρρωμα. Απλά τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτό το φαγάκι!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγουρα θα το φτιαξωφαινεται νοστιμοτατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιαξτε το οπωσδηποτε! Ειμαι σιγουρη πως θα σας αρεσει! Θυμιζει μαμα!!!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας