Μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ πουρέ!!!

Άλλη μια πεντανόστιμη παραλλαγή για τα λατρεμμένα "παπουτσάκια"!!!


Υλικά:
Για την μπεσαμέλ πουρέ
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες 
1 ποτήρι γάλα
1 κουτ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι
γκούντα τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τα παπουτσάκια
5 μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρασοπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
2 κόκκοι μπαχάρι
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση: 

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε σε 3 μακρόστενες χοντρές φέτες. Τις στρώνουμε σε μια λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Χαράσσουμε την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 15' λεπτά γυρίζοντάς τες κι απ΄την άλλη πλευρά τους.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
  3. Λιώνουμε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με το γάλα, το βούτυρο και τα μπαχαρικά έως ότου γίνουν κρέμα. Εάν το μείγμα μας βγει σφιχτό απλώς προσθέτουμε επιπλέον γάλα.
  4. Απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας μια ποσότητα κιμά και τις βάζουμε "σφιχτά" τη μία με την άλλη σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.
  5. Με ένα κουτάλι στρώνουμε πάνω απ' τον κιμά την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε στο τέλος με το γκούντα.
  6. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο τα παπουτσάκια στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα η επιφάνεια του φαγητού!!!


Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις