Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Μοσχαράκι λεμονάτο με μουστάρδα!!!


Υλικά:
1 κ. μοσχάρι  (ελιά, ποντίκι κλπ)  σε μεγάλες μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
1 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κου.τ. μουστάρδα
2  δαφνόφυλλα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα πιάτο αλευρώνουμε τις μπουκιές κρέατος και τις ροδίζουμε σε αρκετό ζεστό ελαιόλαδο γυρίζοντάς τες συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Η διαδικασία είναι καλό να γίνει σε φαρδιά κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε απαλά.
  3. Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάζονται τα κομμάτια κρέατος. 
  4. Μετά την πρώτη βράση κι αφού αφαιρέσουμε τον αφρό που σχηματίζεται, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Με αυτόν τον τρόπο το κρέας μαλακώνει πολύ.
  5. Ανά διαστήματα ταράζουμε ελαφρά το κρέας για να μη μας κολλήσει. 
  6. Αφού τα υγρά αρχίζουν και σώνονται (περίπου 1 ώρα μετά) ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και να μελώσει το φαγητό μας.
  7. Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι!!!


Καλή σας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας