Μοσχαράκι λεμονάτο με μουστάρδα!!!
Υλικά:
1 κ. μοσχάρι (ελιά, ποντίκι κλπ) σε μεγάλες μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
1 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κου.τ. μουστάρδα
2 δαφνόφυλλα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση:
- Σε ένα πιάτο αλευρώνουμε τις μπουκιές κρέατος και τις ροδίζουμε σε αρκετό ζεστό ελαιόλαδο γυρίζοντάς τες συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Η διαδικασία είναι καλό να γίνει σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε απαλά.
- Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάζονται τα κομμάτια κρέατος.
- Μετά την πρώτη βράση κι αφού αφαιρέσουμε τον αφρό που σχηματίζεται, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Με αυτόν τον τρόπο το κρέας μαλακώνει πολύ.
- Ανά διαστήματα ταράζουμε ελαφρά το κρέας για να μη μας κολλήσει.
- Αφού τα υγρά αρχίζουν και σώνονται (περίπου 1 ώρα μετά) ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και να μελώσει το φαγητό μας.
- Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας