Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Αρωματικά μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες κυδωνάτες!!!


Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 μέτρια ντομάτα
1/3 ματσάκι μαϊντανός
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
Για τις πατάτες:
4 μεγάλες πατάτες
χυμός 2 λεμονιών
ξύσμα 1/2 λεμονιού
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κουτ.σ. μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στο μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Σε μια λεκάνη που έχουμε τοποθετήσει τον κιμά, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ. 
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια.
  3. Βάζουμε τα μπιφτέκια σ' ένα  μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Κόβουμε τις πατάτες μακρόστενα κυδωνάτα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υλικά τους και τι;ς ανακατεύουμε με το χέρι.
  5. Αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα στα μπιφτέκια τις πατάτες μας. Με ό,τι έχει απομείνει στο μπολ από τις πατάτες ρίχνουμε λίγο νεράκι και το περιχύνουμε πάνω από το φαγητό.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πρώτη μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄βαθμούς κι έπειτα χωρίς αλουμινόχαρτο για άλλη μία ώρα μέχρι να κάνουν κρούστα τα μπιφτέκια και μελώσουν οι πατάτες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας