Ψωμί μπύρας!!!!

Πανεύκολο και πάρα πολύ γρήγορο ψωμί, χωρίς αναμονές καθώς η μπύρα παίρνει το ρόλο της μαγιάς!!! Είναι νόστιμο και πολύ αφράτο!!!



Υλικά:
1 κουτάκι μπύρα
1 1/2 φλιτζ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ.περίπου αλεύρι ειδικό για ζυμωτό ψωμί
1 γεμάτο κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπύρα μαζί με το ελαιόλαδο, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε εναλλάξ τα 2 είδη αλεύρων μέχρι να αρχίσει να κολλάει η ζύμη. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας και ρίχνοντας σταδιακά και εναλλάξ μικρές ποσότητες από τα άλευρα έως ότου το ζυμάρι μας να γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε καρβέλια ή φρατζολάκια, τα χαράζουμε και τα αλείφουμε με λίγο λάδι επιφανειακά.
  4. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 45' λεπτά με 1' ώρα!!!
  5. Όταν το ψωμί μας θα έχει πάρει χρώμα ομοιόμορφα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις