Μπρόκολο ογκρατέν!!!!

Για όσους δε συμπαθούν σκέτο το μπρόκολο, φυσικά υπάρχει και η λύση του κλασικού ογκρατέν!!!








































Υλικά:
750 γρ. μπρόκολο φρέσκο ή κτψ σε μπουκετάκια
2 μεγάλα αυγά
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light ή πλήρεις
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
7-8 φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ.τσ. γραβιέρα
4 φέτες γκούντα σε φέτες
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε ζεστό νερό για 6-7 λεπτά και το σουρώνουμε καλά απ' τα υγρά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπρόκολο μέσα σε ένα μεσαίας διάστασης λαδωμένο πυρέξ. Σκορπάμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
  2. Ξεχωριστά σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη κι έπειτα μαζί τους την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Πάνω από τα λαχανικά πασπαλίζουμε τη γραβιέρα και ρίχνουμε το μείγμα αυγών από πάνω τους. Κουνάμε το πυρέξ ώστε να πάει παντού το μείγμα μας.
  4. Πιάνουμε τις φέτες γκούντα και τις "σπάμε" κομματάκια. Τα απλώνουμε στην επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε το ογκρατέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 20' λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.
  6. Αφού ψηθεί, αφήνουμε λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία του κι έπειτα σερβίρουμε!!!

Καλή σας επιτυχία.

Σχόλια

  1. Τελειο Μαριφανακι τελειο!! Να ειχα μια μεριδουλα..μεριδαρα μαλλον για να ειμαι ειλικρινης! :-D
    Αν με πιασουν οι ενοχες, για να το κανω πιο light, με τι θα μπορουσα να αντικαταστησω την κρεμα γαλακτος?
    Πολλα πολλα φιλακια!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ευούλα!!!!
    Μπορείς να αντικαταστήσεις όλα τα γαλακτοκομικά που αναφέρω με αντίστοιχα χαμηλών λιπαρών. Πάλι νόστιμο θα βγει αρκεί τα τυριά να λιώνουν. Οι κρέμες και το γάλα ακόμη και 1% λιπαρά να έχουν θα δέσουν με τη βοήθεια των τυριών! Σε φιλωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου Μαριφανη μου καλη!!
    Θα επανελθω με σχολιο Κ γι'αυτην τη συνταγη!! Τι να πρωτοφτιαξω...!!! χε χε
    Φιλακιααα!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις