Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Μανιταρόπιτα με αφράτο φύλλο!!!!!!!!!!!!





Υλικά:
Για το αφράτο φύλλο
500 γρ. περίπου φαρίνα κόκκινη απ
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 μικρό αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2/3 κούπας νερό
Για τη γέμιση
3 κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 1/2 κούπα γκούντα τριμμένο
1 μεγάλο χτυπημένο αυγό
5 κουτ.σ. γάλα
1 κουτ.σ. μαργαρίνη
1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά 
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά για το φύλλο, τα καρυκεύματα και τέλος το αλεύρι ρίχνοντάς το σταδιακά. Μόλις η ζύμη αρχίσει και κολλάει συνεχίζουμε με τα χέρια ζύμωμα μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  2. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε τα μανιτάρια αφού τα στραγγίξουμε καλά, μαζί με το αυγό (κρατάμε λίγο στην άκρη για επάλειψη) και τα υπόλοιπα υλικά πλην του τυριού. 
  3. Λαδώνουμε με σπορέλαιο ελαφρά ένα ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (θα φουσκώσει αρκετά).
  4. Στρώνουμε το ένα φύλλο, απλώνουμε τη μισή ποσότητα τυριού, τη γέμιση μανιταριών και από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα τυριού.
  5. Καλύπτουμε την πίτα μας με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε μαζί λίγες  σταγόνες νερό.
  6. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή έως ότου πάρει ροδαλό χρώμα. Τα τελευταία 10' λεπτά ρυθμίζουμε το φούρνο μας στην κάτω σκάλα για ψήσιμο της κάτω πλευράς ώστε να βεβαιωθούμε ότι το φύλλο έχει ψηθεί καλά και από κάτω. 
  7. Περιμένουμε να χλυαρίνει κι έπειτα τη σερβίρουμε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!!!!!


6 σχόλια:

  1. Στο μυαλο μου εισαι Μαριφανη μου??!!
    Μερες τωρα εχω πεθυμησει μια μανιταροπιτα κ ολο το ανεβαλα..Πηρα ομως την τελεσιδικη αποφαση να τη φτιαξω αποψε...κ τσουπ ξεπροβαλλε ως δια μαγειας απο τα χερακια σου!! Φαινεται υπεροχη!! Λαχταριστη!!:-) Θα την φτιαξω οπωσδηποτε!
    Μια ερωτησουλα, μπορω να χρησιμοποιησω φρεσκα μανιταρια? Αν ναι, ποσα γραμμαρια?
    Να εχεις πολυ ομορφη εβδομαδα!!
    Πολλα φιλακια!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ευούλα! Βεβαίως και μπορείς. Θα χρειαστείς περίπου 700 γρ.στρογγυλά μανιτάρια κομμένα μικρά φετάκια. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να τα σοτάρεις για 10' λεπτάκια μαζί με το κρεμμύδι και αφού κρυώσουν να τα ανακατέψεις με την υπόλοιπη γέμιση.΄Θα σου πρότεινα να ρίξεις και 1/2 κουτάκια κρέμα γάλακτος μέσα στη γέμιση γιατί δένει πολύ με τα φρέσκα μανιτάρια!!! Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστω πολυ πολυ Μαριφανη μου για την αμεση, κατατοπιστικη, λεπτομερη κ 'πλουσια' σαν ιδεα απαντηση σου!:-)
    Θα επιστρεψω με σχολιο!!
    Φιλακια πολλα!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είστε καλά σας ευχαριστώ και τους 2 σας :) Σας περιμένω πάλι πίσω στις "Λιχουδιές"¨μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις βρήκα τη ΣΥΝΤΑΓΗ που χρειάζομαι ! Αύριο τρέχω S.M. , μπορεί να πάω πρώτα στη λαϊκή αγορά , ξέρεις εκείνα τα πελώρια μανιτάρια ..μα θα είναι σκληρά , τι με συμβουλεύεις να κάμω ??? Φιλάκια αφράτα ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας